sâmbătă , 24 iulie 2021

Studiu: bărbații care postează des poze selfie pot fi narcisiști psihopați

JamesDoar un exemplu celebru care ne-a venit în minte, fără intenția de a-l ofensa pe actorul James Franco, care postează foarte des pe Facebook poze selfie. La prima vedere, needitate.

Pozele selfie care ne apar frecvent în newsfeed pot fi uneori enervante, dar mai mult decât atât, obiceiul de a te fotografia singur pentru prietenii virtuali ar putea fi un semn al unor tulburări sinistre. Un nou studiu psihologic arată că bărbații care postează deseori autoportrete pe rețelele de socializare au tendințe de narcisism și psihopatie.

Bărbații care postează frecvent fotografii selfie pe Facebook și pe alte rețele de socializare au avut un scor mai ridicat la testele care au măsurat narcisismul și pornirile psihopate, iar cei care obișnuiesc să-și editeze pozele înainte de a le publica sunt mai conștienți de propria persoană și sunt încă și mai narcisiști, afirmă cercetătorii.

Jesse Fox, autorul studiului și profesor de comunicare la The Ohio State University, a subliniat faptul că bărbații care postează multe poze selfie nu sunt în mod automat narcisiști sau psihopați. Cei care au participat la studiu s-au încadrat în norme de comportament absolut firești, dar au înregistrat un nivel peste mediu la testele referitoare la aceste două trăsături – narcisismul și devierile psihopate.

Cercetătorii s-au folosit de răspunsurile a 800 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Participanții au fost întrebați cât de frecvent postează fotografii și dacă le editează înainte de a le publica, iar apoi au răspuns unor întrebări ce vizau impulsurile anti-sociale. „Odată cu creșterea de utilizatori ai rețelelor de socializare, oamenii au devenit mai preocupați de felul în care arată. Asta înseamnă că tendința de a ne considera niște obiecte crește atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor”, a declarat profesorul Jesse Fox, citat de The Independent. El a adăugat că un nou studiu pe care îl conduce și care în prezent se află în derulare, confirmă deja că rezultatele obținute în cazul bărbaților se aplică și în cazul femeilor.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus