miercuri , 30 noiembrie 2022

Studiu: sauna ne poate prelungi viața

SaunaFoto: loewebaer.com

Un studiu realizat asupra unui grup de bărbați din Finlanda arată că băile frecvente la saună ne-ar putea ajuta să trăim mai mult.

O veste bună nu doar în Finlanda, unde sălile de saună sunt foarte comune, dar pretutindeni în lume unde oamenii au acces la acest serviciu. Cercetările din trecut au demonstrat, deja, că sauna îmbunătățește funcțiile vaselor sanguine și capacitatea de mișcare, și chiar micșorează tensiunea arterială la pacienții cu hipertensiune. Noul studiu leagă utilizarea saunei cu și mai multe beneficii, în rândul participanților observându-se mai puține decese din cauza accidentelor vasculare cerebrale, atacurilor de cord sau a altor afecțiuni cardiace, notează The Guardian.

Studiul a urmărit starea de sănătate a peste 2.000 de bărbați finlandezi vreme de 20 de ani. Cei mai mulți dintre ei au folosit sauna cel puțin o dată pe săptămână. Cei care au mers la saună de patru sau de șapte ori pe săptămână au avut, pe termen lung, o stare de sănătate și mai bună. Cu toate astea, există medici care susțin că sauna nu este benefică pentru organism mai mult de o dată la șapte zile.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus