duminică , 16 mai 2021

Suedia, cea mai bună țară în care să îmbătrânești

Happy

Suedia este țara cea mai bună în care să îmbătrânești, arată un studiu recent, realizat de specialiști ai Națiunilor Unite. De partea cealaltă, oamenii care se apropie de ultima etapă a vieții în Afganistan se confruntă cu cel mai rău stil de viață.

Raportul mai arată că populația lumii îmbătrânește atât de rapid, încât cele mai multe țări nu sunt cu adevărat pregătite să sprijine segmentul de locuitori care înaintează în vârstă, informează The Independent. Clasamentul primelor 20 de poziții este dominat de țările nordice: Suedia – locul întâi, Norvegia – locul doi, Germania – locul trei, Olanda – locul patru, Elveția – locul cinci. Islanda se clasează pe locul al nouălea, în timp ce Marea Britanie nu a intrat în top 10, poziționându-se a 13-a. Pe locurile codașe se regăsesc multe țări africane și est-asiatice.

Studiul a luat în considerare patru critetii pentru a analiza calitatea vieții din fiecare țară: securitatea, starea sistemului de sănătate, procentul celor angajați și sistemul educațional. De asemenea, un rol important în stabilirea clasamentului l-a avut și calitatea mediului înconjurător.

Foto: www.peninsularity.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus