vineri , 1 decembrie 2023

Tamara Raab, femeia care străbate Europa de dragul animalelor, ajută și cățeii vagabonzi din România

Main Tamara

Tamara Raab, stewardeza care visa să conducă un tir (iar visul i s-a împlinit), este singura şoferiţă din Germania care conduce un tir de 40 tone şi circulă cu el prin toată Europa, pentru a fi de ajutor necuvântătoarelor fără stăpân. De curând, Tamara a ajuns și în România, încărcată cu o mulțime de lucruri destinate cățeilor vagabonzi, însă un accident a obligat-o să se întoarcă acasă. Cu toate astea, ajutoarele ei vor ajunge la patrupedele nevoiașe, în perioada următoare, grație Federației Naționale pentru Protecția Animalelor.  

În octombrie, anul trecut, Tamara Raab s-a implicat cu pasiune în transportul voluntar al unor donaţii din Germania pentru animalele străzii din România. Realităţile şi necesităţile animalelor din țara noastră şi ale celor care fac eforturi să le protejeze, au determinat-o să repete această experienţă. Dar, şi mai mult, Tamara a creat personal un eveniment de colectare a donaţiilor, eveniment la care a muncit timp de trei luni, pentru informare și organizare.

A adunat atâtea donaţii, încât a solicitat companiei la care activează, JAS Forwarding GmbH, Germania, să-i mai pună la dispoziţie, gratuit, un camion cu şofer, şi tot nu a fost suficient. Împreună cu Puppi, câinele ei, despre care spune că este „şeful direct” şi „angajat” al aceleiaşi companii unde lucrează, a pornit la drumul cel lung.

50 de tone de donaţii, constând în hrană, cuşti, vase, curele, lese, paturi și produse de uz veterinar sunt distribuite în România, în ultimele zile, pentru adăposturi ori persoane care îngrijesc un număr mare de animale, din Bucureşti, Băicoi, Parscova-Buzău, Moreni, Fundulea, Giurgiu, Hârşova, Călineşti, Roşiorii de Vede, Câmpulung, Haţeg și Lugoj.

În Târgu Mureş, însă, s-a întâmplat un eveniment nefericit; în timp ce organiza descărcarea donaţiilor, un balans al unui palet aflat la înălţime a făcut-o pe Tamara să cadă şi să-şi fractureze grav piciorul. Cu piciorul în ghips a dorit, totuşi, să-şi continue drumul prin ţară, însă durerile continue şi insuportabile, în ciuda tuturor analgezicelor, dar mai ales indicaţiile imperative ale medicilor, care i-au spus că orice amânare a operaţiei poate duce la urmări şi mai grave, au determinat-o să plece de urgenţă cu avionul în Germania.

Tirul Tamarei a fost preluat de un alt şofer, care a continuat traseul prin România, împărţirea donaţiilor şi povestea Tamarei.

Campanie de sterilizare la Câmpulung

Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) a organizat traseul celor două tiruri pe teritoriul României şi a inclus în evenimentul Tamarei poveştile a cinci cazuri disperate pentru care femeia a colectat donaţii. O poveste este a adăpostului asociaţiei „Anima”, care găzduiește 1000 de câini din Câmpulung, Argeş, unde de-a lungul timpului, FNPA s-a implicat fie cu derularea de campanii de sterilizare a animalelor, fie cu intermedierea primirii de ajutoare, sau cu implicarea unor echipe din Olanda pentru acţiuni anuale de voluntariat.

Aici, la adăpostul de câini din Câmpulung – Gruiva fi una dintre ultimele escale ale tirului, unde 7 tone de donaţii vor fi descărcate vineri, 29 martie, în intervalul 10.00 -12:00. Tot mâine va fi o zi de campanie de sterilizarecare va începe la ora 11:00.

Prezentă la aceste acţiuni va fi şi o echipă a televiziunii naţionale din Germania.

Tamara Raab

Foto: Facebook Tamara Raab

Semnat de

9 comentarii

 1. oamenii ca ea sint pentru mine Oamenii si de fiecare data cind citesc cite o poveste despre un astfel de om, e una din putinele dati in care imi doresc sa o intilnesc si sa o imbratisez, asa cum fac oameni care simt la fel.Iar tie iti doresc sa ai asa un succes cit sa se bata lumea sa apara ain materialele tale (daca nu o face deja!)

  • Nuami ,terog frumos sa citesti si mesajul meu !!!!!

  • Doamna cara inapoi in Germania cate 150 de caini fara acte… Karma it’s a bitch, a disparut dupa ce a fost facuta zdrente intr-un accident… Pacat, putea sa se mai chinuie catva ani… Sa simta chinul bietelor fiinte..

 2. Mai bine ar incerca sa-i duca, treptat, in Germania, ca acolo sigur s-ar gasi masuri de bun simt pentru ei si nu s-ar vedea nici unul pe strazi.
  Si la cat de inventivi sunt romanii, mai ales pe timp de criza, cred ca jumatate din ajutoarele ei vor ajunge pe rafturile magazinelor.

 3. Raluca, sa speram ca nu! E deja un gest extraordinar faptul ca-i ajuta.

  • Partial iii ajuta restul intra in buzunarul excrocilor ,cititi masajul meu va rog ,iar daca doriti sa ma contactai …cu placere cazul meu este actual ACUM !!!! Am mare nevoie de ajutor sa-mi salvez ciinii ,sint batrini si bolnavi unul de 14 ani orb .

 4. Nuami, multumesc din suflet!
  Si eu as fi vrut s-o imbratisez pe Tamara, am si facut-o, virtual, pe Facebook si am aplaudat-o pentru gestul ei.

  Corina

 5. Parerea mea este ca doamna Tamara Raab este o persoana minunata ,dar care nu stie ca multe din donatii pentru animale nu ajung sa beneficieze de ele in totalitate animalele. Aici doresc sa ma refer exclusiv de adapostul FUNDULEA administrat de GIORGIANA VADUVA si o fac pentru ca sint direct implicata .Ciinii sorei mele de care a avut grija de ele din anul 2000 ,din cauza unei razbunari si santaj au fost luate de catre o verisoara primara si duse la ADAPOSTUL GROAZEI FUNDULEA .Dupa doua luni disperate i-am localizat la Fundulea .Am nimerit la adapost la ora mesei ,iar ciinii erau hraniti cu piine mucegaita cu tarite si apa ,dupa care era aruncata cu lopata in padoguri .Ciinii nostri 9 la numar din 12 erau la capatul puterilor ,din 1 aprilie 2013 de cind i-am localizat si pina azi am facut plingeri peste tot si chiar plingeri penale .Aceasta GOIRGIANA VADUVA ,desi 2 dintre ei au nevoie de ingrijire medicala URGENTA nu ne-a permis sa-i ducem la medic .BESTII UMANE de calibrul :VADUVA GEORGIANA ar trebui stirpiti pentru a nu mai putea face rau animalelor si de a se imbogatii pe spatele animalelor .Asa ca nu va imbatati cu apa rece si deschideti ochi bine inainte de a apela la serviciile unui adapost si mai ales cel din FUNDULEA .

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *