duminică , 1 octombrie 2023

„Țara mea inventată”, de Isabel Allende. O călătorie în spiritul poporului chilian

Allende1

„Sunt scriitoare pentru că m-am născut cu auz bun pentru povești și pentru că am avut norocul să am o familie excentrică și un destin de pelerin rătăcitor. Meseria literaturii m-a definit: cuvânt cu cuvânt, am creat omul care sunt și țara inventată în care trăiesc.”

Isabel Allende

Dacă nu ați citit nici o carte semnată de Isabel Allende, ați putea foarte bine să spargeți gheața cu „Tara mea inventată” și să pătrundeți în atmosfera literaturii extraordinare a scriitoarei chiliene. O carte mică, de doar 200 de pagini, dar atât de mare prin poveștile sale savuroase, spuse cu umor neîntrecut și cu o nostalgie plăcută, ce o însoțește pe autoare de la primul si până la ultimul rând.

În „Țara mea inventată” veți descoperi casa copilăriei lui Allende, figura emblematică a bunicului său – cel care a inspirat-o să scrie primul roman, „Casa spiritelor”, percepția candidă a unor infidelități, spiritul unui spațiu idealizat, ale unei țări fascinante, cu bărbați machiști și femei puternice.

„Țara mea inventată” este o incursiune minunată în viața lui Isabel Allende și în istoria romanțată a țării ei, un volum în care amintirea se împletește cu imaginația, iar rezultatul rămâne în memorie pentru totdeauna.

Volumul a apărut la editura Humanitas.

Pont de lectură

Pont de lectură

LaRevista.ro îți recomandă să citești această carte în mașină, în tren sau în avion, într-o călătorie de mare dor. Sau oricând, oriunde.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *