miercuri , 29 noiembrie 2023

Tenorul Teodor Ilincăi revine pe scena Operei, în spectacolul La Bohème

TI

Tenorul Teodor Ilincăi revine joi, 23 mai, începând cu ora 19.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), în spectacolul La Bohème de Giacomo Puccini, lucrare situată pe locul al treilea în topul celor mai cântate opere din lume, conform site-ului operabase.com. Teodor Ilincăi va interpreta pe scena bucureşteană rolul principal Rodolfo, alături de artişti valoroşi ai instituţiei. Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului invitat Răsvan Cernat.

„Rodolfo din opera La Bohème este rolul pe care l-am interpretat cel mai mult în carieră. Alături de Romeo din „Romeo et Juliette” de Ch. Gounod, Rodolfo este unul dintre cele mai complexe şi dificile roluri, care îţi oferă totodată satisfacţii deosebite, bineînţeles, dacă reuşeşti să ajungi la inima spectatorului. Ce mă încântă nespus în La Bohème sunt bucuria şi simplitatea cu care trăiesc personajele, zi de zi”, a afirmat Teordor Ilincăi.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroşi tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internaţională. Debutul său în afara ţării s-a petrecut în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul Macduff din Macbeth de G. Verdi, astăzi Teodor Ilincăi fiind un artist aplaudat pe cele mai importante scene ale lumii. Printre colaborările de mare importanţă se numără concertul din Valladolid – Spania (2011), alături de soprana Angela Gheorghiu. Până în 2014, artistul este invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc. În 10 mai, tenorul a susţinut un concert la Royal Festival Hall din Londra, alături de Angela Gheorghiu, avându-l pe Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei Filarmonice Regale din Londra: „Publicul a reacţionat cu foarte multă caldură şi cu ovaţii prelungite, iar noi l-am răsplătit cu multe bisuri”, a declarat Teodor Ilincăi.

Dirijorul Răsvan Cernat, născut la Bucureşti, a studiat dirijatul de orchestră cu dirijorul Constantin Bugeanu în 1969, iar în 1972 a urmat în Italia cursurile de perfecţionare organizate de către dirijorul Franco Ferrara. Apoi, timp de doi ani, artistul a participat la cursurile ţinute la Bologna de Sergiu Celibidache. Răsvan Cernat şi-a început activitatea dirijorală în anul 1975, de atunci urmând concerte cu orchestrele simfonice din marile centre muzicale ale ţării, precum şi în turnee artistice în Spania, Olanda, Bulgaria, Germania, Rusia, Franţa, Elveţia, Italia şi Japonia. Paralel cu activitatea dirijorală, a continuat să se ocupe şi de compoziţie. În anul 1980 este laureat al Premiului Ionel Perlea şi devine membru al Societăţii Europene pentru Cultură, cu sediul la Veneţia. Răsvan Cernat a fost director al Operei Naţionale Bucureşti şi dirijor al Orchestrei Simfonice a Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *