duminică , 25 iulie 2021

Tokyo și Parisul, orașele iubitorilor de cărți

Carti

Atenție, iubitori de cărți: Tokyo și Parisul sunt orașele care v-ar putea oglindi cel mai bine pasiunea. Capitala Japoniei ne îmbie cu un număr impresionant de librării, în timp ce Orașul Luminilor se află pe primul loc în ce privește numărul de bilbioteci, arată un studiu dat publicității recent.

Dacă vă place să vă plimbați printre culoarele unei librării frumoase și să savurați dulcea dilemă a alegerii unei noi iubiri literare, atunci Tokyo vă pune la picioare o mulțime de variante. Capitala japoneză are 1.675 de librării, fiind astfel pe locul întâi dintre 12 mari orașe comparate în cadrul unui nou studiu, ce și-a propus să le analizeze viața culturală. Dacă adorați atmosfera nostalgică a bibliotecilor, atunci Parisul ar putea fi alegerea perfectă, orașul având 830 de astfel de oaze de frumusețe spirituală, comparativ cu New York-ul, cu doar 220., informează csmonitor.com.

The World Cities Culture Report a analizat și alte aspecte ce țin de cultura unora dintre cele mai mari orașe ale lumii. Studiul a folosit mai mult de 60 de modalități de măsurare a activității culturale – cum ar fi numărul muzeelor, al turiștilor internaționali, al vânzărilor de bilete de cinema, procentajul de spațiu verde sau numărul siturilor UNESCO – pentru a pune în lumină punctele forte și cele slabe ale orașelor.

Astfel, dacă vă interesează muzica, Parisul este locul unde au loc cele mai frecvente spectacole. Teatrul live? Broadway, din New York, este numărul unu. Londra este orașul unde au loc cele mai multe spectacole de comedie, Istanbul este interesant pentru cei pasionați de istorie, iar pentru cei care caută spații verzi, Singapore ar putea fi Raiul. Cei care găsesc plăcere în a vizita galerii de artă se vor simți minunat în Shanghai, căci aici vor găsi cele mai multe muzee naționale. Gurmanzii vor iubi Tokyo, orașul cu cele mai multe restaurante, iar pasionații de dans ar trebui să-și facă bagajele și să decoleze spre Sao Paolo.

În privința locurilor dedicate cărților, studiul a mai arătat că jumătate din cele 12 orașe luate în discuție au cel puțin 200 de biblioteci. Cât despre librării, Londra are 800, Sao Paolo are 870, Johannesburg se laudă cu mai mult de 1.000, iar Shanghai are 1.322.

Foto: www.pxleyes.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus