joi , 1 octombrie 2020

Top 10 cele mai urâte orașe din lume

orase urate

Nu-i toată lumea frumoasă și demnă de văzut. Sunt locuri unde călătorim cu entuziasm și nerăbdare, sperând că ne vor îmbogăți viețile prin frumusețea lor. Dar, din când în când, descoperim că orașe celebre, pe care poate am visat o viață să le vizităm, nu-și merită faima și nici efortul nostru de a străbate mări și oceane. Editorii site-ului ucityguides.com au realizat un top 10 al celor mai urâte orașe pe care le-au vizitat. Veți descoperi, printre ele, și unul din Moldova…

1. GUATEMALA CITY, GUATEMALA

Guatemala

Orașul este capitala unei țări de altfel frumoase, dar este descris ca arătând mai degrabă „ca o mahala”, cu majoritatea clădirilor aflate în pragul prăbușirii.

2. CIUDAD DE MEXICO, MEXIC

Mexico

Este cunoscut drept unul dintre cele mai periculoase orașe, dar și dacă ar fi un loc sigur, nu s-ar număra printre cele mai atractive din lume, fiind extrem de poluat și nu prea bogat în obiective turistice.

3. AMMAN, IORDANIA

Amman

Capitala acestei țări, care ne atrage prin câteva obiective turistice extraordinare (cum ar fi cetatea Petra) ar trebui să fie doar punctul de sosire și de plecare pentru vizitatorii Iordaniei. Străzi haotice și murdare și clădiri care par să se dărâme unele peste altele – acestea sunt bilele negre pentru Amman.

4. CARACAS, VENEZUELA

CaracasV

Ați visat să ajungeți măcar o dată-n viață în capitala Venezuelei? Se pare că n-ați pierdut nimic dacă nu ați vizitat-o, căci până și cartierele bine cotate sunt descrise ca fiind „lipsite de orice logică și stil”.

5. LUANDA, ANGOLA

Luanda

Este considerat unul dintre marile succese economice ale Africii, însă dezvoltarea lui a adus în peisaj numeroase blocuri de apartamente „urâte”. În plus, este un oraș extrem de scump, ceea ce-l face și mai neprietenos cu turiștii.

6. CHIȘINĂU, MOLDOVA

Chisinau

Ei bine, Chișinăul ocupă un „onorant” loc șase în topul jurnaliștilor americani. Aceștia spun despre capitala Moldovei că este „un oraș industrial, compus în majoritate din clădiri foarte urâte, construite în stil sovietic”, iar cele mai multe dintre acestea se găsesc într-o stare deplorabilă.

7. HOUSTON, SUA

Houston

Este al patrulea oraș al Statelor Unite în ce privește numărul de locuitori, dar cu siguranță este cel mai puțin atractiv dintre toate. Unul dintre motive este acela că mare parte din populație este săracă, numărând cei mai mulți oameni fără adăpost din State, ceea ce face ca Houston să le ofere turiștilor o imagine dezolantă. Criticate fără milă sunt și Cleveland și Atlanta.

8. DETROIT, SUA

DetroitOrașul Detroit este pur și simplu urât, decretează autorii topului, nu doar în ce privește calitatea vieții, pentru care stă dovadă faptul că un sfert din populație a părăsit acest loc în ultimul deceniu. Probabil că rata criminalității este prima vinovată pentru asta, dar și aspectul lui neatrăgător, Detroit fiind „un colos realizat din cărămizi, beton și sticlă”.

9. SAO PAULO, BRAZILIA

SaoPaolo

Natura pare să-și fi concentrat toată energia în Rio de Janeiro și să fi uitat de celelalte metropole braziliene. Sao Paulo este unul dintre cele mai încântătoare orașe când vine vorba de restaurante și magazine, dar în rest, este prezentat drept „o mare junglă de beton”.

10. LOS ANGELES, SUA

Los-Angeles

Mulți dintre noi ne dorim să ajungem în orașul starurilor, să ne plimbăm pe bulevardele sale celebre, sperând să dăm nas în nas cu Brangelina și „tribul” lor. Realizatorii topului ne mai domolesc însă din așteptări, descriind Los Angeles drept un oraș total neprietenos cu pietonii. În ciuda farmecului pe care i-l confera mirificul Hollywood și plajele din apropiere, „orașul îngerilor” nu este tocmai angelic, ci dimpotrivă, un loc pe care nu suntem încurajați să-l vizităm.

Foto: www.geographylists.com, www.as-coa.org, www.tripadvisor.com, www.autocarhire.com, www.skyscrapercity.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus