joi , 30 noiembrie 2023

Top 15 trucuri pentru un antrenament de fitness reușit – VIDEO

circuit training

Actrițele și modelele arată impecabil. Trebuie să arate astfel, căci trăiesc din imaginea lor. Cu siguranță că fiecare dintre ele urmează un program de mișcare și reguli de alimentație care le feresc de kilograme în plus și le ajută să se păstreze în forma cea mai bună. Și mai au ceva: un antrenor personal, care cunoaște tot felul de trucuri ce le ușurează eforturile depuse. Iată 15 dintre secretele (nu chiar atât de) bine păzite ale unui plan de mișcare pe termen lung, dezvăluite de cei mai cunoscuți instructori de fitness.

Fă sport dimineața

Teddy Bass (printre clienți: Cameron Diaz, Christina Applegate, Lucy Liu): „Îți vei activa metabolismul pentru întreaga zi. Dacă amâni, mereu va apărea altceva și nu vei reuși să-ți respecți programul”.

Cardio timp de cel puțin 40 de minute

Andie Hecker (Ginnifer Goodwin, Natalie Portman): „Da, o rundă cardio de 15 minute este mai bună decât nimic, dar e nevoie de 35 de minute pentru a arde zahărul înainte ca organismul tău să înceapă să metabolizeze grăsimea”.

Nu deveni obsedat de cântar

Ramona Braganza (Jessica Alba, Kate Beckinsale): „Ai nevoie de o modalitate de a-ți monitoriza corpul, dar hainele sunt un indicator mult mai bun decât cântarul. Probează aceeași pereche de jeans în fiecare săptămână”.

Nu te uita la TV când alergi pe bandă

Tracy Anderson (Gwyneth Paltrow, Madonna, Jennifer Lopez): „Nu te vei mișca la fel de intens, ceea ce înseamnă că vei arde mult mai puține calorii decât dacă te antrenezi energic în acel interval de timp”.

Fă-ți timp pentru fitness în fiecare zi

Gunnar Peterson (Halle Berry, Kim Kardashian): „Să faci puțină mișcare în mod consecvent este mai bine decât să faci un antrenament intens doar din când în când”.

Răsfață-te. Un pic

Teddy Bass: „Nu-mi place să interzic total anumite alimente, pentru că atunci îți este cel mai poftă de ele”.

Mișcă-ți întregul corp

Andie Hecker: „Arzi mai multe calorii atunci când îți miști simultan partea de sus și partea de jos a corpului. Opțiunile cele mai bune sunt săriturile pe trambulină, cu mișcări ample ale brațelor, săritul coardei sau înotul”.

Ia gustări inteligente

Tracy Anderson: „Poți mânca un baton cu proteine cu 20 de minute înainte de antrenament. Dar după, nu bea sucuri sau băuturi energizante, pentru că au zahăr și vei reacumula caloriile pierdute. Apa e perfectă”.

Schimbă tipul de antrenament

Teddy Bass: „Nu poți face la nesfârșit același antrenament de spinning sau câte o alergare de 20 de minute și să te aștepți să observi rezultate diferite”.

Nu ține diete bazate pe lichide

Harley Pasternak (Jennifer Hudson, Lady Gaga, Megan Fox): „Nu urma diete bazate pe consumul de sucuri detoxifiante – nu sunt eficiente și nici sănătoase”.

Regândește-ți țintele

Gunnar Peterson: „În loc să îți propui să sari coarda pentru 10 minute, fă-o preț de 100 de sărituri. Dacă îți măsori realizările în timp, nu ai nici un impuls să mergi mai departe”.

Acordă-ți o pauză

Ramona Braganza: „Să faci mișcare cinci zile pe săptămână e grozav; șase sau șapte nu va fi mai bine pentru corpul tău. Mușchii reacționează mai bine atunci când au timp să se recupereze”.

Ieși din rutină

Tracy Anderson: „Mușchii se tonifiază rapid, așa că fă o modificare de antrenament la fiecare 10 zile. Atât durează să faci o schimbare în organismul tău, dar de fiecare dată când un antrenament devine static, el devine și mai puțin eficient”.

Fii activ toată ziua

Harley Pasternak: „Nu contează numai ce faci la sală sau acasă, ci și cum trăiești în restul celor 23 de ore de pe parcursul unei zile. Urcă pe scări, parchează departe de locul unei trebuie să ajungi sau renunță la taxi și mergi pe jos”.

Fii îngăduitor cu tine însuți

Tracy Anderson: „Mai ales dacă ai început să faci sport recent, nu aștepta prea multe de la corpul tău. Are nevoie de timp pentru a face tot ce-i pretinzi. Fii blând, dar consecvent, iar rezultatele vor apărea cu siguranță”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *