vineri , 8 decembrie 2023

Top 3: cele mai sexy ținute din garderoba unei femei

marilyn-monroefoto

Ar fi trebuit să întreb câțiva prieteni bărbați care li se par lor cele mai sexy piese vestimentare pe care le poate purta o femeie. De fapt, l-am și întrebat pe unul – pe Florin Chilian, într-un interviu mai vechi – și mi-a spus că rochia e cea mai sexy piesă de îmbrăcăminte. Până-i mai întreb și pe alții, iată, dacă ar fi să pun pe hârtie un top 3 ținute în care o femeie mi se pare atrăgătoare și feminină, așa ar arăta.

Regret că nu vă surprind: rochia

Sunt de acord cu Florin: oricât de rar aș purta-o, rochia e la pièce de résistance din garderoba oricărei femei – că e foarte tânără sau mai coaptă, că e silfidă sau cu forme, mi se pare că pentru orice trup există rochia perfectă, care nuanțează feminitatea asumată și o scoate la lumină pe cea mai timidă. Aici găsiți rochii de toate felurile, apropo, la prețuri foarte bune!

rochie

Very sexy: cămașa (mai ales cea bărbătească)

Nu mă omor deloc după cămășile femeiești cu volane, cu buzunărașe, cu brizbrizuri menite să-i confere, vezi Doamne, o alură cât mai girly, să se observe din avion că e croită pentru o femeie. Mi se par tot mai sexy cămășile bărbătești (sau măcar de inspirație masculină), eventual cu un număr mai mare, purtate înnodate în talie sau așa, lungi și cu doi nasturi descheiați (care nu lasă, totuși, la vedere mai mult decât începutul decolteului!). Cămăși și alte haine mai găsiți aici.

camasa-1

camasa-2

Ta-naaaaa: puloverul cu guler înalt

Știu, e o ciudățenie să spui că o femeie e extrem de atrăgătoare într-un pulover care-i acoperă gâtul, dar mie așa mi se pare. Aș zice așa, să începem de jos în sus: pantofi cu toc, jeans sau pantaloni țigaretă și un pulover negru, eventual din cașmir subțire, cu talie ușor cambrată și guler pe gât.

turtleneck-1N-aș alege culoarea asta pentru pantaloni și nici pentru pantofi, dar ați prins ideea. 🙂

Gulerul rămâne „dezordonat”, adică nu-l îndoim în două rânduri, să stea perfect, ci-l lăsăm așa, în voia lui, cum se așază când tragem puloverul pe noi.

guler

Mânecile se poartă suflecate de trei sferturi; părul e proaspăt spălat și, dacă e aranjat, se lasă desfăcut, dacă nu, se prinde într-un coc messy înalt; machiajul e impecabil și mai pronunțat în jurul ochilor; o brățară discretă și niște cercei mici cu diamante ar fi perfecți, așa cum ar fi și un aspect minimalist, fără niciun fel de bijuterii. Pentru unii e o imagine „corectă” și cuminte, mie mi se pare de un stil etern și foarte, foarte sexy.

turtleneck-2Asta deja e o helancă/maletă și e mai strânsă pe corp, dar arată la fel de frumos atunci când îmbracă o siluetă fină (și atitudinea potrivită).

marilyn-2O găsesc pe Marilyn mai atrăgătoare în ținuta asta decât în multe altele devenite emblematice. Fotografiată de Alfred Eisenstaedt, pentru o ediție din 1953 a revistei Life.

Semnat de

Un comentariu

  1. Foarte dragute tinute; arata intr-adevar special.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *