miercuri , 29 noiembrie 2023

Top 3 produse de machiaj de folosit când ești în grabă

foto

În interviurile mele cu femei, le mai întreb uneori, când vreau să relaxez discuția, care sunt produsele de machiaj pe care le folosesc zilnic, cele la care nu renunță nici atunci când sunt în grabă. În multe dintre răspunsuri m-am regăsit, pentru că am și eu cel puțin trei smacuri pe care mi le pun pe față aproape de fiecare dată când ies din casă. Sunt acele mici trucuri de magie care chiar ne îmbunătățesc alura și starea și care nu ne consumă mai mult de cinci minute.

Fondul de ten

Serios, chiar nu-mi pot imagina viața fără el. Am suferit mulți ani de acnee, așa că nimic nu acoperă mai bine urmele ei și nu uniformizează mai frumos nuanța tenului. Rareori ies din casă fără un strat lejer de cremă bejulie, care conține și factor de protecție solară, deci cu atât mai bine.

Pe deasupra, îmi place să folosesc, aproape mereu, și un pic de pudră translucidă sau iluminatoare, aplicată cu un burețel umed, doar în anumite zone. Am observat că face minuni, iar când e de bună calitate, vara nu încarcă tenul, ci pare să țină sub control excesul de sebum. Atenție, însă, dacă vă cumpărați cosmetice online, faceți în așa fel încât să încercați produsele înainte, pe pielea voastră, la propriu. Nuanțele de fond de ten, pudră sau blush sunt foarte înșelătoare pe ecranul calculatorului.

Creion sau pudră pentru sprâncene

Știți deja clișeul pe care ni-l repetă toți cosmeticienii și specialiștii în machiaj: sprâncenele sunt „rama” în care se încadrează fața noastră, iar forma lor determină întreaga arhitectură a fizionomiei. Mai întâi m-am dus la o cosmeticiană care a corectat conturul lor, cu penseta și un strop de vopsea. Vopseaua se duce însă repede, de tatuat nu sunt atrasă, așa că cel mai la îndemână mi-e să folosesc prețioasele invenții: fie un creion, fie o pudră care se tapotează cu o pensulă fină și cu care maschez micile goluri și alungesc acolo unde e nevoie. Efectul e minunat, pot să nu port nici un alt produs de machiaj, că fața mea deja arată mai bine când sprâncenele sunt aranjate.
Pont: pieptănați-le în sus, cu o periuță, pentru un aspect natural zburlit. 🙂

Ceva pentru buze

Un simplu balsam transparent, unul cu un strop de culoare sau un ruj într-o nuanță cât mai pastelată (astea îmi plac). Chiar și când fac sport mă dau cu un balsam hidratant, altfel e arșiță mare pe buzele mele și nu le suport așa. Un balsam, un ruj bun sau doar un strop de ulei de cocos sau unt de cacao își fac imediat efectul.

Altfel, dacă am mai mult timp la dispoziție, al patrulea produs pe care l-aș alege e, categoric, rimelul (sau mascara, dacă preferați așa). Al cincilea ar fi un blush discret în obraji. Al șaselea ar fi un fard de ochi. Al șaptelea, un tuș negru desenat stil „ochi de pisică” pe pleoapa superioară… Dar deja vorbim de chestii artistice, care mie îmi iau o veșnicie petrecută în fața oglinzii!

Semnat de

2 comentarii

  1. Mihaela Grigoras

    Ruj, BB/CC-cream si un puf de pudra , blush . Asta pentru ca sprancenele mele sunt ok . Apoi … toate celelalte si cerceii.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *