miercuri , 4 octombrie 2023

Trei locuri în care ai putea merge în vacanță, vara asta

foto

Ați avut vacanță, vara asta? Eu n-am avut, încă, și poate tocmai de aia îmi doresc mai mult ca oricând să plec undeva, oriunde. Sper să ne urcăm în mașină, cât de curând, și să mergem până în Savannah sau în Nashville. Dar, să vă spun sincer, cel mai mult mi-ar plăcea să merg tot undeva în Europa, și am un top 3 al destinațiilor la care visez. Poate vă inspir și pe voi, sau poate îmi dați voi mie alte idei de locuri în care ați vrea să ajungeți sau pe care le-ați vizitat și v-au plăcut.

Skiathos chiar e un paradis!

foto

Am citit azi, la o prietenă de pe Facebook stabilită în Canada: „Din România, cel mai mult îmi lipsește Grecia”. Am zâmbit și m-am gândit că fix așa e și-n cazul meu. Mi-e dor să merg în Vama Veche, dar cel mai mult mi-ar plăcea să fiu azi la Otopeni, cu bilet de îmbarcare pentru Skiathos. Dacă sunteți în căutare de un sejur în Grecia, acum, pe ultima sută de metri a verii, găsiți aici oferte bune. Era cât pe-aci să dau click pe „Rezervă”!…

V-am povestit mult despre Creta, insula grecească pe care am vizitat-o de cele mai multe ori. E un loc pe care o să-l iubesc mereu, dar, trebuie să recunosc, Skiathos e și mai frumos! Am ajuns acolo în 2005, luând un vaporaș din portul Volos, și n-am stat decât o zi, dar mi-a rămas în minte ca un paradis unde mereu mi-am dorit să revin. Plaje fine și fierbinți – eu am fost pe Koukounaries -, străjuite de pini, și-apoi o apă turcoaz care s-ar încadra într-un peisaj din National Geographic. Orașul Skiathos e de un romantism fermecător, să te plimbi seara pe străduțele lui pavate e o experiență în sine. În centru cânta live o orchestră, clădirile erau luminate de felinare, oamenii erau relaxați și fericiți. N-am vrut să mai plec!

Antalya, cum de te-am ratat?

foto

Probabil că am mers prea mult în Grecia, în anii când încă trăiam în Europa, și așa am ratat una dintre cele mai populare destinații de vacanță de pe continent. Am mulți prieteni care au fost în Antalya și merg aproape anual, pentru peisajele splendide și serviciile care, se pare, sunt greu de egalat. Aici găsiți sejururi pe riviera turcească, puneți deoparte unul și pentru mine!

În Turcia am ajuns, pentru prima oară, anul ăsta, dar din păcate a fost doar o escală de câteva ore în Istanbul. Nici n-am avut timp să ies din aeroport, dar numai faptul că m-am plimbat pe acolo și am descoperit o frântură din atmosfera țării mi-a deschis apetitul pentru mai mult.

Spania: spre Costa del Sol, vă rog

foto

O altă țară în care n-am ajuns niciodată, nici măcar în vreun aeroport. Am în plan Barcelona și Madrid de ani buni, dar – nu știu cum am reușit – mi-au scăpat amândouă. Aici găsiți bilete pentru Costa Brava, Tenerife, Mallorca, Gran Canaria și locul care mă atrage pe mine cel mai mult, Costa del Sol.

Ați fost în vreunul din aceste locuri? Ce alte destinații de vacanță de vară aveți pe lista de favorite?

***

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te LaRevista.ro!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *