joi , 7 decembrie 2023

Trei trucuri simple pentru buze apetisante

Lips

Îngrijirea corpului și a tenului e foarte importantă, mai ales într-o lume în care imaginea contează tot mai mult. Însă cel puțin la fel de multă atenție ar trebui să acordăm și buzelor. Iată trei trucuri care ne asigură hidratare, catifelare și răsfăț, și care nici măcar nu sunt dificil de aplicat.

Alege un balsam cu elemente hidratante

Verifică întotdeauna eticheta unui balsam de buze înaintea de a-l cumpăra. Academia Americană de Dermatologie le recomandă pe cele cu factor de protecție 30 sau chiar mai ridicat. Evitați parabenii și stick-urile cu parfum, căci pot fi iritante. În schimb, căutați-le pe cele care conțin substanțe hidratante: glicerină, ulei mineral, aloe vera, unt de shea, acid lactic și sorbitol. Lanolina și ceara de albine sunt cunoscute pentru efectul lor ultra-emolient. Pentru buze cu probleme serioase (uscăciune și descuamare puternică), LaRevista.ro vă recomandă celebrul balsam Carmex – nu dă greș aproape niciodată. Pentru întreținere și frumusețe, vă recomandăm balsamul cu unt de shea de la Body Shop – greu veți găsi altul mai bun și mai frumos mirositor!

Exfoliază o dată pe săptămână

Așa cum pentru corp folosești, probabil, un scrub din magazin sau făcut în casă, și pentru buze ar trebui să aplici același procedeu. O dată pe săptămână, masează buzele cu un amestec de miere și zahăr. Rezultatul va fi imediat vizibil: celulele moarte vor dispărea, buzele vor fi mai proaspete și mai moi, numai bune de rujat și de sărutat!

Nu fuma

Buzele au tendința de a urma cursul pielii din jurul lor. Dacă aceasta „cade” sau se ridează, și gura va fi mai ternă. Știți deja că fumatul îmbătrânește tenul prematur, iar buzele au și ele de suferit de pe urma acestui prost obicei. Așadar, ca să eviți ridurile specifice fumătorilor, nu te apropia de țigări, ci bazează-te pe un balsam hrănitor, precum și pe un serum dedicat pielii din jurul ochilor și al gurii.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *