marți , 2 martie 2021

Tu ce tip de păr ai? Sfaturi de îngrijire pentru fiecare

haircare

Fiecare tip de păr are particularitățile sale, în funcție de care ar trebui să-l îngrijim pentru a-l păstra în cea mai sănătoasă și frumoasă formă. Dr. Constantin Venerus – Popa, medic primar dermatolog la clinica Medsana, ne vorbește despre nevoile tipurilor de păr și ne oferă câteva sfaturi de folos.  

Dr. Constantin Venerus – Popa:

Există trei tipuri de păr: afro-caraibian (părul creț, brunet) – caracterizat prin bucle strânse şi o culoare foarte închisă, este uscat și mai poros, motiv pentru care se deteriorează uşor și este mult mai predispus la mătreață; caucazian (părul ondulat/drept, cu o culoare care poate varia de la blond la șaten închis) are ca și caracteristică principală un fir mai subțire decât părul creț, necesitând astfel hidratare intensă; asiatic (părul drept, bruten/șaten) este în general moale, strălucitor, însă îi lipsește volumul. Pentru contracararea oricărei probleme cu care se confruntă părul, este important să folosiți produse de îngrijire specifice tipului de păr.

CLEAR vine în ajutorul tău cu trucuri prin care să îți menții părul sănătos, indiferent de tipul acestuia:

Părul creț

Folosește un pieptăn cu dinți rari – peria distruge forma buclelor, dându-le un aspect ciufulit;

Vopsește-l cât mai puțin – vopseaua arde părul și, în timp, distruge forma buclelor;

Părul ondulat

Evită folosirea foehn-ului – temperatura ridicată îl va usca, iar onduleurile tale nu vor mai fi atât de bine definite;

Folosește produse care hidratează intens – schimbările de coafură deteriorează firul de păr;

Părul drept

Folosește corect balsamul de păr – distribuie-l pe lungimea părului, insistând la vărfuri și evitând rădăcinile;

Folosește produse de styling potrivite – când este ud, părul drept este sensibil și se poate deteriora cu mare ușurință;

Pentru a te bucura de un păr sănătos și strălucitor este important ca produsele pe care le folosești să hrănească atât scalpul, cât și firul de păr și să răspundă nevoilor specifice fiecărui tip de păr. Indiferent de obstacolele pe care le întâmpini în îngrijirea zilnică și aranjarea părului, CLEAR îți oferă soluția potrivită prin cinci variante de șampon – realizate cu ajutorul tehnologiei Nutrium 10 – pe care le poți găsi în magazine.

Foto: theveep.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus