miercuri , 29 noiembrie 2023

Turiștii au votat orașul lor preferat din Europa

foto

Să fie Parisul, unde toți își doresc să ajungă, măcar o dată-n viață, să vadă Louvre și să se plimbe pe malul Senei? Să fie Roma, unde muzeele și Colosseumul adună lunar mii de turiști, iar la Fontana di Trevi nu ai loc să arunci un ac? Sau Viena, sau München, sau Praga, orașe-bijuterie, unde te oprești la fiecare pas pentru că observi ceva interesant?

Destinația favorită de vacanță a turiștilor nu este nici unul dintre aceste orașe, însă. Conform topului realizat de Travel + Leisure World’s Best Awards, citat de revista TIME, pe locul întâi se află Florența. Turiști din lumea întreagă au votat orașul italian drept locul lor preferat de vizitat în Europa, așezându-l, pentru a 11-a oară, în fruntea clasamentului.

Orașele au fost alese în funcție de o varietate de criterii, cum ar fi obiectivele turistice, cultura, gastronomia, ospitalitatea oamenilor sau posibilitățile de a face cumpărături. Pe locul al doilea se află Roma, iar pe al treilea, urmează Barcelona.

Iată cum arată topul Travel & Leisure:

1. Florența, Italia
2. Roma, Italia
3. Barcelona, Spania
4. San Sebastián, Spania
5. Budapesta, Ungaria
6. Siena, Italia
7. Sevilla, Spania
8. Krakovia, Polonia
9. Porto, Portugalia
10. Lisabona, Portugalia

Praga, Veneția, Edinburgh, Istanbul și Madrid se află pe următoarele locuri. Florența a cucerit milioanele de oameni care au vizitat-o prin varietatea culturală pe care a cultivat-o de sute de ani. Este locul unde a apărut curentul renascentist, locul unde poți vedea celebra „Naștere a lui Venus”, de Botticelli, sau „David”, al lui Michelangelo, iar catedrala gotică Santa Maria del Fiore (Domul) atrage anual sute de mii de vizitatori. În plus, de la Florența au plecat unii dintre cel mai renumiți designeri vestimentari, cum ar fi Gucci, Pucci, Roberto Cavalli și Ferragamo.

***

Citiți și:

Top trei orașe unde să mergi (și) la cumpărături

Special LaRevista.ro: 40 de cafenele în care aș putea locui

Fontana di Trevi, locul meu preferat din Roma

V-a plăcut acest articol? Abonați-vă LaRevista.ro și la pagina noastră de Facebook!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *