vineri , 22 septembrie 2023

TVR: România participă la Eurovision 2015

Eurovision

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2015, care se va desfăşura la Viena, în Austria şi trimiterea confirmării oficiale de participare către European Broadcasting Union (EBU).

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii CA.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Difuzat fără întrerupere timp de 59 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Eurovision 2015 va fi o ediţie jubiliară, la împlinirea a 60 de ani de organizare a competiţiei.

Eurovision este transmis în Europa, Australia, Asia şi Statele Unite. Anul trecut, audienţa concursului a fost de 195 de milioane de telespectatori (cu 10% mai mult ca în 2013) din sute de ţări unde Eurovision este transmis în direct.

De-a lungul timpului, telespectatorii din România au urmărit cu interes atât Selecţia Naţională cât şi semifinalele şi finala europeană, TVR 1 fiind lider de audienţă.

Finala Eurovision 2014 a fost urmărită, la TVR 1, în medie de 1.282.000 de telespectatori din mediul urban, clasând postul public în fruntea topului de audienţă.

Foto: wiwwibloggs.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *