marți , 5 decembrie 2023

TVR, și mai îndatorată după concedieri: are de plătit 2.75 de milioane de euro, salarii compensatorii

INTERVIU - CLAUDIU SAFTOIU

Televiziunea Română, care are în prezent datorii la stat de 65.000.000 de euro, datorează și foștilor săi angajați 2.750.000 de euro, după recentul val de concedieri.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, a semnat deciziile de concediere pentru cei 627 de angajaţi care au fost disponibilizaţi în urma selecţiei personalului din televiziunea publică, aceştia urmând să primească, eşalonat, salarii compensatorii în cuantum de circa 2.750.000 de euro, informează un comunicat al instituției. „Am încheiat o etapă importantă în procesul de redresare a TVR, demarat încă de la preluarea mandatului. Urmează însă o perioadă de provocări, în care ne dorim să recâştigăm atenţia publicului prin producţii de calitate. Am început deja să difuzăm ediţii premieră ale unor emisiuni consacrate, iar în curând vom lansa programe noi”, a declarat Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR.

Conducerea TVR susține că măsura de concediere a peste 600 de angajați a fost necesară pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate. „Obiectivul administraţiei Televiziunii Române în urma concedierii colective a fost reducerea fondului de salarii al SRTv cu până la 30 de procente. În privinţa angajaţilor disponibilizaţi, SRTv îşi va respecta obligaţiile de angajator, conform legii, în astfel de situaţii. Salariile compensatorii vor fi plătite eşalonat. Cuantumul salariilor compensatorii este de aproximativ 2.750.000 de euro”, se arată în comunicat.

Între cele 627 de persoane concediate recent din TVR se numără Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Irninis Miricioiu Rădulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin şi Tudor Călin Zarojanu.

TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de circa 130.000.000 de euro, în timp ce datoriile fiscale acumulate de televiziunea publică la bugetul de stat sunt în cuantum de 65.000.000 de euro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *