vineri , 1 decembrie 2023

„Ultima oră”: Alina Grozea a lansat primul său roman

foto: Ioana Mirică

EL vrea să se sinucidă. EA crede că viața ei s-a terminat deja. O întâlnire providențială îi aduce unul lângă celălalt. Doi străini, în aceeași cameră, la aceeași masă, fiecare cu amintirile lui, cele mai multe dureroase, împletite aproape în tăcere de-a lungul celei mai intense ore din viața lor. Moartea, cu prezența ei apăsătoare, amenințătoare, e personajul din umbră, e martorul mut care întoarce clepsidra, le ascultă poveștile și le răscolește gândurile. Are ea, moartea, șanse să iasă învingătoare? Sau va învinge viața, așa cum e ea, dincolo de banalitate, derizoriu și deznădejde?

Ultima Oră”, o poveste în care suspansul emoțional atinge cote tulburătoare. Este romanul de debut al Alinei Grozea, jurnalistă și autoare a două volume de publicistică și proză scurtă, „De ce nu-mi găsesc pe cineva” și „Toate drumurile duc la mine”, apărute la aceeași editură, Cartea de Suflet.

„Se spune că în momentele de cumpănă, când chemi moartea sau vine ea prin preajmă, nechemată, îţi trece toată viaţa prin faţa ochilor. Eu le-am oferit celor doi protagonişti ai istorisirii mele nu doar câteva momente, ci o oră întreagă, pentru a vorbi unul cu celălalt şi fiecare cu el însuşi. Ce au de gând ei să facă pe mai departe, după ce ora se va fi terminat, credeţi-mă, nici eu nu ştiu, mărturisește autoarea despre cartea sa, care, susține ea, i-a fost „dictată” de cele două personaje principale. „EL și EA sunt personaje ficționale, însă construite din demonii mei și din ai altor persoane pe care le-am cunoscut sau ale căror povești de viață mi-au ajuns la ureche și mi-au intrat în suflet”, spune Alina Grozea.

În prefața cărții, jurnalista Anda Docea vorbește despre emoțiile transmise de autoare într-un limbaj nepretențios, dar cu atât mai penetrant, care îndeamnă la curajoasă introspecție: „Ultima oră are atât de puține înflorituri, încât uneori e tulburător de parcus, la fel cum în oglindă e uneori greu să te vezi cu riduri și fără machiaj. De fapt, cartea îți trântește oglinda în față. Ai curaj?”

Ultima oră” se găsește, momentan, la Librăria „Mihai Eminescu” din București.

Citiți AICI primul capitol

Despre Alina Grozea

De formație ingineră, absolventă a Facultății de Construcții din București, Alina Grozea a decis să-și urmeze vocația de a scrie în anul 2005, când a debutat ca redactor în presa de lifestyle pentru femei. A fost Editor Special al revistei Tango, apoi Editor-Coordonator al revistei Femeia și Redactor-Șef al revistei Ioana. Este autoarea volumelor de proză scurtă De ce nu-mi găsesc pe cineva (2012) și Toate drumurile duc la mine (2014).

În prezent scrie pentru publicația online www.larevista.ro și este publisher al Editurii Cartea de Suflet.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *