luni , 2 octombrie 2023

Ultimele fotografii cu aviatoarea Amelia Earhart

Amelia Earhart

O fascinație pentru ochii curioși și pentru mințile însetate de mister: ultimele fotografii cunoscute ale celebrei aviatoare Amelia Earhart, care a dispărut pentru totdeauna, în 1937, în zona insulei japoneze Nikumaroro, în timp ce încerca să facă înconjurul lumii în zbor.

Fotografiile, vândute la licitație în urmă cu trei ani, au fost realizate cu puțin timp înainte ca Amelia Earhart să pornească în ultima sa călătorie. Aviatoarea, pe atunci în vârstă de 39 de ani, își dorea să ducă la împlinire un proiect ambițios: un zbor înconjurul lumii de-a lungul Ecuatorului, într-un avion Lockheed Electra, alături de navigatorul Fred Noonan.

Una dintre fotografii o arată pe aviatoarea americană într-o frizerie din Miami.

1

În altele, apare împachetându-și câteva lucruri într-o valiză sau luându-și notițe și pregătindu-și actele și planurile de zbor.

2 3 4

Una din fotografii a surprins și aparatul Lockheed Model 10 Electra, gata pentru decolare, chiar în ziua plecării.

5

Numeroase încercări s-au făcut pentru a determina ce s-a întâmplat cu Amelia Earhart pe 2 iulie 1937, în timp ce zbura deasupra Pacificului, dar moartea ei rămâne și astăzi un mister. Deținătoare a mai multor recorduri aeronautice – inclusiv cel al primei femei care a traversat Atlanticul pe calea aerului – Earhart decolase ultima oară din Noua Guinee și urma să aterizeze în Insula Howland pentru o alimentare cu combustibil, pentru a parcurge apoi zborul final către California. În ultimul său mesaj radio, aviatoarea a transmis că nu poate identifica insula Howland și că rămâne fără combustibil. Mai multe misiuni de căutare ordonate de președintele american din acea vreme, Franklin Roosevelt, au eșuat, iar despre Earhart și Noonan s-a presupus că au murit în mare.

6

Dispariția Ameliei Earhart a dat naștere mai multor teorii ale conspirației, de-a lungul timpului. Una dintre acestea susținea că aviatoarea a fost reținută de forțele japoneze ca spion și că, ulterior, ar fi fost executată. O alta presupune că Earhart și Noonan au reușit să aterizeze pe Insula Nikumaroro și că au murit acolo, după multă vreme. O altă ipoteză susține că Earhart s-ar fi întors în Statele Unite, teafără și nevătămată, sub o nouă identitate. Însă teoria general acceptată este aceea că avionul a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în mare.

Fotografii: Daily Mail

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *