joi , 30 noiembrie 2023

„Ultimul Crăciun la Paris”, cu Magda Catone și George Ivașcu, la Teatrul de pe Lipscani

Ultimul Craciun la Paris

Teatrul de pe Lipscani anunță premiera unui nou spectacol. Vineri, 8 mai, începând cu ora 19:30, sunteţi invitaţi la comedia „Ultimul Crăciun la Paris”, de Josiane Balasko, Marie-Anne Chazel, Christian Clavier, Gérard Jugnot, Thierry Lhermitte şi Bruno Moynot. Distribuţia, în ordine intrării în scenă este următoarea: Magda Catone, Mihai Călin, Valentin Teodosiu, Lucian Iancu, Antoaneta Zaharia şi George Ivaşcu. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Lustig.

În plină primăvară pe Lipscani, la Paris este Crăciun. Cele şase personaje ale piesei, deşi aparent oameni banali, sunt departe de a fi normali: Therese, în timpul zilei, tricotează mănuşi cu trei degete pentru leproşii din Djakarta, iar noaptea doarme singură (de trei ani) şi e puţin disperată. Mortez este un familist convins şi, ca orice familist convins, are şi el fantasmele lui, dar deontologia nu-i permite să le aplice decât în noaptea de Crăciun. Katia este un mare amator de tangou, în timp ce practică cea mai veche meserie din lume – pompier, dar, din nefericire, nu-l ajută fizicul şi de-aia e nefericită. Preskovitch are un singur defect – dorul de Bulgaria l-a dat gata şi este şi el pe culmile disperării. Dar, totuşi, ce caută un bulgar la Paris? Josette este orfană de profesie, a avut şi un logodnic, ca orice fată de treabă, dar care n-a mai dat niciun semn de viaţă de când l-a călcat trenul. Şi mai e şi în luna a şaptea…  Felix nu este doar Felix. Este şi Moş Crăciun – dacă îi treci cu vederea faptul că nu are barbă, în rest are tot ce-i trebuie: costum de închiriat, sac, ştreang, pistol. Şi o sanie cu manşă dublă.

Veniţi, aşadar, pe 8 mai, ora 19:30, la Teatrul de pe Lipscani, să asistaţi la comedie nu tocmai normală şi precis incomodă. Veniţi să faceţi cunoştinţă cu şase personaje cel puţin ciudate, dar pe care le veţi îndrăgi. Desigur, vă veţi întreba: un spectacol cu şase capete de afiş? Ei, bine, da! La Teatrul de pe Lipscani este posibil.

ULTIMUL CRĂCIUN LA PARIS

de Josiane BALASKO, Marie-Anne CHAZEL, Christian CLAVIER, Gérard JUGNOT, Thierry LHERMITTE şi Bruno MOYNOT

Distribuţia (în ordinea intrării în scenă):

Magda Catone

Mihai Călin

Valentin Teodosiu

Lucian Iancu

Antoaneta Zaharia

George Ivaşcu

Regia: Alexandru Lustig

Biletele se pot procura de la casieria Teatrului de pe Lipscani de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00 şi, online, de pe www.bilete.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *