vineri , 30 iulie 2021

Un buncăr nazist secret, descoperit în Austria de un producător de film

tunel

O rețea de tuneluri și buncăre subterane folosite de naziști pentru a construi o bombă atomică a fost descoperită, în Austria, de un producător de film, susține presa internațională.

Complexul a fost descoperit la ieșirea din orășelul St.Georgen an der Gusen, de lângă Linz, informează The Independent. Locația sa exactă a fost determinată cu ajutorul unor rapoarte de informații secrete și a unor teste de radiație, care au revelat un nivel de radioactivitate în zonă mai mare decât cel obișnuit.

Andreas Sulzer, producătorul de film care – nu înțelegem prin ce împrejurări – conduce explorarea zonei, a descoperit – nu se spune cum – un raport înaintat către CIA, în 1944, de un spion american care notase existența unui program de arme secrete în acea regiune.

Facilitatea a fost construită cu ajutorul deținuților de la un lagăr de concentrare din apropiere, de la Mauthausen-Gusen. Suprafața folosită este de aproximativ 3.000 de metri pătrați, iar locul se crede că a fost conectat cu fabrica subterană Bergkristall, unde a fost construit primul avion de vânătoare cu reacție din lume, Messerschmitt Me 262. Pentru a putea pătrunde dincolo de sol, ciment și blocuri de granit, s-au folosit echipamente grele, dar în final, echipa de experți a reușit să treacă de intrarea în buncăr. „Prizonieri din mai multe lagăre de concentrare din Europa – fizicieni, chimiști și alți specialiști – au fost aleși special pentru priceperea lor în munca la acest proiect monstruos”, a declarat Sulzer pentru Sunday Times. El a adăugat că este posibil ca buncărul să fi fost cel mai important depozit de arme care a aparținut celui de-al Treilea Reich. O serie de artefacte, inclusiv caschete SS și relicve naziste, au fost descoperite în buncăr. Există dovezi că locul a fost vizitat, în 1941, de liderul SS Heinrich Himmler și că în jur de 320.000 de prizonieri au muncit și au murit lucrând la această construcție, majoritatea dintre ei provenind din lagărul de concentrare de la Mauthausen-Gusen.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus