duminică , 25 august 2019

Un desen cu Winnie the Pooh, vândut la licitație cu o sumă uriașă

Pooh drawing sale

Un desen cu faimosul personaj Winnie the Pooh, în care apare jucându-se alături de porcușorul Piglet și Christopher Robin, a fost vândut recent la o licitație cu 314.500 de lire sterline, ceea ce înseamnă peste 492.000 de dolari.

Ilustrația, semnată de EH Shepard, a fost publicată prima oară în 1928 și este una dintre cele mai cunoscute imagini cu Pooh. Ea s-a aflat într-o colecție privată timp de mai bine de patru decenii. Experții estimaseră că, la licitația casei Sotheby’s care a avut loc la Londra, va fi adjudecată contra unei sume între 100.000 și 150.000 de lire sterline, însă în final a fost vândută cu 314.500 de lire sterline, adică peste 492.000 de dolari, scrie The Guardian.

Desenul lui Shepard a apărut în cartea „The House at Pooh Corner” a lui A.A. Milne, creatorul personajului Winnie the Pooh și al poveștii lui pentru copii și oameni mari, deopotrivă. „Ilustrația poate fi considerată printre cele mai familiare și cele mai iubite repere culturale din literatura engleză”, a declarat un reprezentant al casei Sotheby’s.

A.A. Milne a scris prima carte din seria „Winnie the Pooh” în 1926. Numele ursulețului a fost inspirat de cel al unui urs de pluș, jucăria preferată a fiului scriitorului, Christopher, și el personaj de poveste. Volumul a fost urmat de altele două și de un poem dedicat lui Winnie, toate cărțile fiind ilustrate de EH Shepard.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus