joi , 7 decembrie 2023

Un nou clip semnat Creionetica, despre societatea dependentă de petrol – VIDEO

Petrol

Pe 28 și 29 noiembrie 2014, unii sărbătoresc “Buy Nothing Day”, care se dorește a fi un protest față de frenezia cumpărăturilor de “Black Friday”. Agenția Creionetica se alatură acestei mișcări printr-un nou clip din campania Consumix, pe tema consumului de PETROL.

Toate lucrurile care ne înconjoară sunt procesate, prelucrate și finisate printr-un consum semnificativ de petrol. În proporție de jumătate, mari consumatoare ale acestei surse de energie sunt automobilele care împânzesc șoselele din toată lumea. Am devenit treptat o societate dependentă de petrol.

Ca reacție în lanț la acest stil de viață și model economic, emisiile de CO2 sunt responsabile pentru schimbările climatice și încălzirea globală. Acum putem face tranziția către o societate în care aerul curat, alimentația organică și bunăstarea oamenilor sunt ceva firesc. Primul pas pe care îl poate face fiecare dintre noi este reducerea consumului zilnic de obiecte și servicii.

Mesajul Consumix este Reduceți consumul și veți fi mult mai împliniți!”

Campania Consumix a început în noiembrie 2013, din inițiativa echipei Creionetica, și semnalizează un fenomen cât se poate de actual: societatea de consum în care trăim. Printr-o serie de clipuri, afișe și povestiri, Consumix stârnește interesul publicului pentru o viață trăită sănătos și cu respect pentru natură.

Campania a abordat până acum cinci subiecte: sucurile, bumbacul, cosmeticele, mașinile și telefoanele mobile. Clipurile Consumix au rulat la festivaluri și evenimente culturale din toată țara.

Campania Buy Nothing Day, a fost inițiată în anul 1992 în Canada, de către artistul Ted Dave și promovată de conaționalii săi, activiștii de la Adbusters. Evenimentul este un protest față de “Sărbătorea Internațională” Black Friday, prin care suntem încurajați să consumam mai mult și mai repede. Însa acest consum orb nu are rezultate pozitive pentru natură sau resursele planetei. Rezultatul acestor exagerari comportamentale este POLUAREA, sub toate formele ei, care își face loc în mediul din jurul nostru și în existența generațiilor viitoare.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *