vineri , 22 septembrie 2023

Un nou episod din comedia „EBA la Bruxelles”

EBA1

Chiar și azi, la trei ani de când a fost pusă europarlamentar, EBA încă reușește să se dea-n stambă în asemenea hal, încât n-o putem trece cu vederea. Ați văzut cel mai recent – că nu mă încumet să-i spun ultimul – episod din comedia „EBA la Bruxelles”?

În Parlament, oamenii aveau pe ordinea de zi o dezbatere despre zonele de pescuit din UE. Probabil proaspăt aterizată în sala de ședințe după vreo rundă de shopping sau, poate, după vreo nouă reajustare a buzelor, mezina președintelui s-a așezat la pupitru și-a început să peroreze. Nu despre pescuit, ci despre ce avea ea chef – Arctica și încălzirea globală. Asta, spre nedumerirea oficialilor PE, care-au lăsat-o să-și ducă la capăt frânturile de idei, citite cu poticneli de pe o foaie, după care i-au tăiat microfonul.

Mai întâi, EBA a crezut că-i vorba de o defecțiune tehnică, săraca. Of, Doamne, ce ghinion am, mereu mi se întâmplă câte ceva!, și-o fi zis. Nici când doamna care superviza ședința i-a spus că poate a greșit tema discuției, EBA tot nu s-a prins că e în alt film. S-a repezit spre microfonul de lângă, disperată să-și continue importantul discurs, dar când și acesta i-a fost închis, s-a trezit din reverie, într-o stare de șoc și panică absolută: Unde sunt?! Cine sunteți voi? Aoleu, s-a făcut dimineață? Cu politețe și bună-voință, firească față de un om care aterizează din Arctica direct în Parlamentul European, oficialii i-au explicat, încă o dată, că n-a nimerit tema de pe ordinea de zi. Și, cu alte cuvinte, ar face bine să se retragă.

Și-a scuturat pletele și s-a retras de la pupitru, că n-a avut încotro. Dar rămâne în Parlament și reprezintă un stat. Cel puțin până anul viitor, în vară.

Puteți urmări înregistrarea completă AICI.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *