miercuri , 27 ianuarie 2021

Unde e înmormântat Miguel de Cervantes? Excavări într-o capelă din Madrid, pentru a determina locul exact

CervantesFoto: www.elmarcalibros.com

O echipă de experți excavează mai multe morminte din interiorul unei capele din Madrid, pentru a determina locul exact de odihnă al celebrului scriitor spaniol Miguel de Cervantes.

Autorul romanului „Don Quijote” a fost înmormântat în 1616, în lăcașul de cult Convento de las Trinitarias Descalzas, situat în Cartierul Literar din Madrid, dar locul exact al mormântului său rămâne necunoscut. O echipă de arheologi și antropologi spanioli au început sâmbătă excavările la Madrid, după ce au identificat trei morminte necunoscute în cripta capelei unde se știe că se află rămășițele lui Cervantes. Prima fază a cercetărilor, care costă aproximativ 50.000 de euro, va dura două săptămâni. Specialiștii au extras oseminte care urmează să fie studiate în amănunt în perioada următoare. „Dacă vom descoperi rămășițe care se potrivesc caracteristicilor căutate de noi, am putea trece la etapa următoare. Aceasta ar consta în compararea datelor ADN cu cele ale surorii scriitorului, dar acesta este un pas extrem de complex”, a declarat Francisco Etxeberria, unul dintre experți, citat de Daily Mail. Sora lui Miguel de Cervantes, Luisa de Cervantes, a fost înmormântată în 1623, la Alcala de Henares, o localitate situată la 25 de kilometri distanță de Madrid.

Francisco Etxeberria a mai declarat că, în vremea în care a trăit Cervantes, nu se obișnuia ca mormintele să fie marcate într-un mod care să reziste în timp. Specialistul spaniol a mai spus că, în cazul în care echipa nu va descoperi mormântul scriitorului în locul unde excavează în prezent, mai există alte patru locuri în cadrul lăcașului de cult unde va realiza cercetări.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus