sâmbătă , 2 decembrie 2023

Unde mănânci înghețată grozavă în Atlanta: Paolo’s Gelato Italiano

paolo's gelato atlanta

Într-una dintre plimbările mele lungi prin Virginia Highland, am descoperit Paolo’s Gelato Italiano – raiul înghețatei italienești, un loc în care caloriile se consumă cu voluptate și fără regrete.

Paolos gelato atlanta

Situată pe Virginia Avenue, în boemul cartier Virginia Highland din Atlanta, gelateria lui Paolo Dalla Zorza vinde înghețată din 1999. Vero gelato italiano, genul pentru care merită să comiți o crimă (compusă din trei cupe dolofane) împotriva siluetei și să simți că te-ai răsfățat cu o baie de zahăr pe cinste. 🙂 Totuși, înghețata lui Paolo e atât de sănătoasă pe cât poate fi o înghețată – e realizată din lapte fără multă grăsime și nu are conservanți. Aceștia, oricum, nu și-ar avea sensul, pentru că în fiecare zi, italianul și echipa lui prepară gelato proaspăt. Sortimentele – nu mai puține de 62 la număr! – se schimbă zilnic, ca și cum cineva s-ar putea plictisi vreodată de înghețata de ciocolată sau de fistic, sau de cea de fructe de pădure. Pentru ca experiența italiană să fie completă, Paolo mai vinde și cafea și prăjituri – celebrele și delicioasele cannoli siciliene.

Dacă ajungeți în Atlanta și vă e poftă de ceva decadent, la Paolo’s Gelato Italiano o să nimeriți la fix! Sau, dacă vă poartă pașii prin Charleston, South Carolina, la malul Oceanului Atlantic, Paolo are o gelaterie și acolo!

Paolo's Gelato Ialiano, Atlanta

Paolo’s Gelato Italiano

1025 Virginia Avenue

Atlanta, Georgia 30306

Fotografii: arhiva personală și Paolo’s Gelato Italiano Facebook

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *