miercuri , 29 noiembrie 2023

Victor Ciutacu: cinci extravaganțe de ziarist

Victor CiutacuFoto: Vlad Stănescu, pentru revista Femeia

L-am invitat pe Victor Ciutacu la un exercițiu de (re)evaluare: ce înseamnă extravaganță, azi, pentru un ziarist? Realizatorul „Ediției de seară” de la România TV a răspuns cu profunzime și adevăr, așa cum a făcut întotdeauna.

VICTOR CIUTACU

Extravaganță cred că e când nu te iei după turmă, nu te urci pe val și încerci să gândești și să acționezi cu propriul cap. Când întrebi, în loc să iei de bun ce ți se servește, când compari, în loc să demonizezi, când ești solist pe pielea ta, în loc să te ascunzi profitabil în cor.

Extravaganță e să-ți asumi transparent prieteniile și eventualele interese, dar, când cei apropiați ajung subiecte de dezvăluiri și de dezbatere publică, să-i tratezi, în meseria ta, fix ca pe toți ceilalți.

Extravaganță e să riști totul pe o carte când poți sta liniștit pe locul tău, să intri la bătaie cu liderul detașat al pieței și să nu te lase nervii.

Extravaganță e să continui să te comporți normal, ca un om, cu bunele și cu relele lui, într-o industrie în care vedetele au impresia că sunt cel puțin suflate cu aur.

Extravaganță e să nu te lași doborât de problemele și de gândurile tale și, cel puțin pentru o oră, să stai țeapăn în scaun, să te implici și să-ți duci treaba până la capăt, chiar dacă simți că te prăbușești și că emisia aia ar putea fi ultima.

***

Urmăriți-l pe Victor Ciutacu în fiecare seară, de luni până joi, de la ora 21.00, la România TV.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *