vineri , 14 mai 2021

Vier Pfoten îi cere lui Ion Țiriac oprirea masacrului și înființarea unei rezervații de animale la Balc

TiriacFoto: mesagerulromanesc.info

Cu ocazia celei de-a zecea ediții a tradiționalei vânători de mistreți de la Balc, organizația Vier Pfoten  transmite omului de afaceri Ion Țiriac și distinșilor săi invitați următorul mesaj: „Schimbă ținta! Adevărații campioni câștigă trofee, nu le împușcă”. Mesajul este însoțit și de propunerea ca domeniul de vânătoare de la Balc să fie transformat în rezervație pentru animale sălbatice.

„Considerăm că, după 10 ani de ucis animale, a venit momentul ca domnul Țiriac să renunțe la această formă sângeroasă de agrement și să o înlocuiască cu o cauză nobilă: înființarea unui sanctuar pentru animale sălbatice salvate din situații dificile. Astfel, domeniul de la Balc își va putea șterge trista reputație de spațiu rezervat uciderii de animale, cărora nu li se oferă nicio șansă. Vier Pfoten își pune întreaga experiență la dispoziția domnului Țiriac pentru a duce la bun sfârșit un astfel de proiect”, a declarat Veronica Tulpan, director Programe Naționale Vier Pfoten.

Aproape 130 de animale au fost împușcate la ediția trecută, care a avut loc în ianuarie 2014. În total, din 2005 și până astăzi, peste 3000 de mistreți, dar și căpriori, cerbi și mufloni, au fost uciși de invitații de la Balc. Printre aceștia s-au numărat figuri proeminente ale mediului de afaceri și  ale scenei politice din Europa, mulți dintre ei membri ai Grupului Bilderberg, precum oamenii de afaceri germani Wolfgang Porsche și Klaus Mangold, managerul austriac Franz Rauch, politicianul austriac Rudolf Streicher și fostul membru în Consiliul Europei Inigo Herrera.

Vier Pfoten le-a trimis celor mai importanți participanți la vânătoare, inclusiv domnului Ion Țiriac, o scrisoare în care le solicită să schimbe ținta și să înlocuiască acest hobby sângeros cu activități mai pașnice. Organizația consideră că acest „eveniment” nu respectă minime principii morale și nici reguli de etică a vânătorii, motiv pentru care nu poate fi considerat decât un masacru.

Iată scrisoarea deschisă semnată de Vier Pfoten România:

Stimate Domnule Ion Țiriac,

Sportul alb este pentru gentlemeni, este fair-play, etic și cel mai important, nu se soldează niciodată cu victime. Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN vă propune să renunțați la vânătoarea de la Balc şi vă invită să luați în considerare transformarea acestui domeniu într-o rezervație pentru animale sălbatice.

VIER PFOTEN consideră drept imorală închiderea animalelor într-un țarc și executarea lor în numele distracției și a socializării. Pentru oamenii de onoare, agrementul, sportul și întâlnirile de afaceri ar trebui să fie dominate de fair-play. Cu atât mai mult cu cât modul în care sunt uciși mistreții la Balc nu are nici o legătură cu sportivitatea, fiind doar tir la ţintă vie.

Timp de trei ani, VIER PFOTEN i-a întâmpinat la porţile domeniului de la Balc pe invitaţii dumneavoastră cu sugestia de a  transforma un eveniment sângeros într-o elegantă partidă de tenis.

Din nefericire, din 2005 și până astăzi, circa 3000 de mistreți au căzut sub gloanțele invitaților de la Balc. Într-o mare măsură, lipsa preciziei în timpul vânătorii poate cauza o moarte lentă și agonizantă pentru animale. Din punctul nostru de vedere, acest eveniment nu respectă minime principii morale și nici reguli de etică a vânătorii.

VIER PFOTEN crede în responsabilitate și respect pentru toate formele de viață, astfel încât fiecare ființă vie să poată trăi în demnitate și în concordanță cu necesitățile speciei. Stă în puterea dumneavoastră, în calitate de organizator, să schimbați regulile jocului. Considerăm că persoanele care au făcut performanţă în lumea afacerilor și a sportului au o responsabilitate publică, fiind modele în societate inclusiv prin hobby-urile practicate.

Această poziţie şi notorietate, stimate domnule Ion Țiriac, atrage după sine o serie de obligaţii morale. Participarea dumneavoastră şi a celorlalţi invitaţi la evenimentul de la Balc este percepută de opinia publică drept o atitudine arogantă şi nepăsătoare față de animale și mediul înconjurător.

Noi considerăm că sportul și business-ul nu trebuie să facă victime fără apărare. De aceea vă oferim sprijinul şi întreaga experienţă pentru a duce la bun sfârșit un proiect nobil precum înființarea unei rezervații. Veți avea astfel posibilitatea de a vă organiza întâlnirile de agrement și afaceri într-un climat paşnic şi etic.

Schimbă ținta! Adevăraţii campioni câştiga trofee, nu le împuşcă!

VIER PFOTEN România

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus