duminică , 16 mai 2021

Vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian

Muzeul Zambaccian

Muzeul Naţional de Artă al României reia din aprilie vizitele cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian şi invită publicul să (re)descopere istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 – 1962).

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu orele 11.00 iubitorii de artă sunt invitaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu – cum îl numeau prietenii, beneficiind de prezentarea colecţiei realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României, fără a plăti taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la comunicare@art.museum.ro.

Una dintre atracţiile muzeului este colecţia de 19 pânze semnate de mari maeştri ai şcolii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade etc.

Muzeul Zambaccian se remarcă de asemenea prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea – Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Tonitza, Pallady, Petraşcu, Iser, Dărăscu, Ressu.

În vizită la conu’ Zambacu : 27 aprilie orele 11.00

Muzeul K. H. Zambaccian

Strada Muzeul Zambaccian nr. 21A

Tarif: bilet 7 lei (întreg), 3,5 lei (redus)

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus