vineri , 8 decembrie 2023

Woody Allen, acuzat public de abuz sexual, de fiica sa adoptivă

WA

Dylan Farrow, fiica pe care Woody Allen a adoptat-o împreună cu Mia Farrow, îl acuză pe cineast că a abuzat-o sexual în copilărie, vorbind astfel pentru prima oară în mod public despre o acuzație veche de peste 20 de ani.

Dylan, în vârstă de 28 de ani, povestește, într-o scrisoare deschisă, că a fost agresată sexual de regizor la vârsta de șapte ani, informează CNN. „Care este filmul vostru preferat regizat de Woody Allen? Înainte de a răspunde, ar trebui să ştiţi că atunci când aveam şapte ani, Woody Allen m-a luat de mână şi m-a condus într-un mic pod, slab luminat, de la etajul al doilea al casei noastre. Mi-a spus să mă întind pe burtă şi să mă joc cu trenul electric al fratelui meu. Apoi, el m-a agresat sexual”, spune Dylan Farrow în scrisoarea sa deschisă, publicată pe blogul cotidianului The New York Times. „Îmi vorbea în timp ce îmi făcea acel lucru, murmurându-mi că sunt o fetiţă cuminte, că acela era secretul nostru, promiţându-mi că vom merge la Paris şi voi fi un star de cinema”, a adăugat Dylan, pe care Woody Allen a adoptat-o împreună cu actrița Mia Farrow, în perioada în care formau un cuplu.

În 1992, Mia Farrow l-a acuzat pe Woody Allen că a abuzat-o sexual pe fiica lor, cei doi aflându-se atunci într-o luptă aprinsă pentru tutela copiilor. Actrița descoperise că cineastul avea o relație cu una dintre celelalte fiice adoptive ale cuplului, Soon-Yi Previn, pe atunci în vârstă de 20 de ani. Între timp, regizorul s-a căsătorit cu Soon-Yi, în 1997.

La vremea aceea, Allen a negat că a agresat-o pe Dylan și nu a fost urmărit în instanță. El a declarat atunci că Mia Farrow ar fi manipulat „niște copii inocenți”, din ranchiună, după ce relația lor se încheiase. „Woody Allen nu a fost condamnat niciodată pentru nicio infracţiune, iar faptul că el a scăpat după tot ceea ce mi-a făcut mi-a bântuit toată tinereţea. Chinul meu a fost agravat de Hollywood”, spune Dylan Farrow. „Toată lumea, cu excepţia unora (care sunt eroii mei), a închis ochii. Cei mai mulţi au preferat să accepte ambiguitatea, să spună cine ştie ce s-a întâmplat şi să pretindă că totul era bine. Woody Allen este un exemplu viu pentru modul în care societatea noastră îi neglijează pe supravieţuitorii agresiunilor şi abuzurilor sexuale”, a mai spus Dylan Farrow în scrisoarea sa deschisă.

Acuzațiile tinerei vin cu doar o lună înainte de ceremonia premiilor Oscar, unde cel mai recent film al lui Woody Allen, „Blue Jasmine”, a primit trei nominalizări. Cineastul deține, deja, patru premii Oscar, iar de curând a fost recompensat cu un Glob de Aur pentru întreaga carieră.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *