duminică , 13 iunie 2021

Zaţul de cafea – băutura zeilor şi elixirul frumuseţii

cafea

S-au demonstrat de multe ori efectele fantastice ale cafelei asupra pielii. Conţine agenţi puternic antioxidanţi, protejează pielea împotriva radicalilor liberi şi reduce riscul de cancer de piele. Cafeaua micşorează porii şi astfel face ca pielea să arate mai tânără. Are proprietăţi antirid. Datorită multiplelor beneficii, cafeaua se regăseşte în ritualurile scumpe ale spa-urilor de lux, în special în cadrul terapiilor anti-ageing şi anti-celulităNu-i așa că v-am convins să introduceți cafeaua în trusa voastră de frumuseţe?

O parte din iubitorii cafelei nu ştiu că zaţul de cafea conţine aceiaşi antioxidanţi care sunt folosiţi în produsele cosmetice de lux. Aşadar, zaţul de cafea este prea bun ca să fie aruncat la gunoi! Nu te costă nimic şi îţi îmbunătăţeşte vizibil pielea, chiar de la prima utilizare.

Cu toate acestea, nivelul de antioxidanţi conţinut de zaț depinde de felul în care a fost cafeaua preparată. Îţi place espresso sau cafeaua filtru? Atunci îţi mai dau o veste minunată: zaţul rămas în filtru este de departe cel mai eficient  „zaț cosmetic”, în timp ce zaţul provenit din cafeaua fiartă la ibric are cel mai mic nivel de antioxidanţi.

Zaţul de cafea poate fi folosit atât pe faţă, cât şi pe corp sau pentru tratamentul părului. Alege din reţetele de mai jos şi bucură-te de pielea ta fină şi mătăsoasă şi de părul tău strălucitor”!

Peeling pentru faţă

Pentru aplicaţiile pe piele, utilizează zaț fin, provenit de la cafeaua grecească. Ştiu eu o doamnă drăguţă foc, îndrăgostită de cafeaua grecească – da, da, de tine e vorba, Corina!  Tenurile sensibile pot să se resimtă neplăcut după un peeling cu cafea măcinată „prea mare”.

Varianta economică

Cea mai economică variantă conţine un singur ingredient, cafea fină. Aşadar, după ce ai prepaprat cafeaua şi ai băut-o, întinde zaţul pe faţă, evitând zona ochilor. Zaţul ar trebui să fie călduţ când îl aplici. Apoi execută mişcări uşoare de masaj preţ de câteva minute. Nu apăsa prea tare şi insistă pe aripile nasului, bărbie şi frunte. Pfffff, celulele moarte au fost „concediate” de pe tenul tău moale şi fin!  Clăteşte fața cu apă călduţă.

Varianta de lux

Prepară cafeaua de mai sus şi apoi adăugă un albuş de ou în zaț. Masează uşor pe pielea feţei şi apoi lăsă amestecul să se usuce pe faţă. Clăteşte cu apă călduţă. Eeeehhh, cum se simte tenul tău acum?

Varianta Diva

Amestecă o lingură de zaț de cafea grecească, cu un sfert de lingură de zahăr brun. Adaugă două linguriţe de ulei de migdale dulci. Aplică pe față, evitând zona ochilor. Menţine pe ten timp de trei minute şi apoi curăţă cu apă călduţă. Efecte garantate!

Gomaj pentru corp

Cafea plus ulei de măsline

Aceasta este cea mai simplă variantă. Amestecă zaț de cafea cu două-trei linguri de ulei de măsline. Aplică pe tot corpul, şi în particular pe zonele afectate de celulită, pe coate, genunchi şi călcâie. Masează bine timp de 15 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

Cafea plus sare de mare (sau zahăr brun) şi uleiuri naturale

Amestecă două ceşti de zaț de cafea cu sare de mare (sau zahăr brun). Adaugă trei linguri de uleiuri naturale (ulei de migdale dulci sau ulei de jojoba). Poţi să mai adaugi două picături de extract de vanilie sau extract de migdale. Masează bine pe corp, insistând pe zonele afectate de celulită, pe coate, genunchi şi călcâie. Clăteşte cu apă caldă.

Cafea și morcov, plus argilă

Dă pe razătoarea mică doi-trei morcovi medii și amestecă cu două ceşcuţe de zaț de cafea. Adaugă trei linguri de argilă – argilă verde (Montmorillonite) sau argilă roşie şi o lingura de apă. Adăugă câteva picături de extract de vanilie sau portocală. Masează amestecul acesta pe tot corpul, evitând făța şi gâtul, insistând pe zonele afectate de celulită, pe coate, genunchi şi călcâie. Curăţă cu apă caldă.

Cafea pentru păr

Dacă eşti brunetă, atunci poţi folosi acest tratament pentru ca părul tău să devină moale şi mătăsos. Pentru acest tratament te sfătuiesc să foloseşti mai degrabă cafeaua preparată, şi nu zaţul. Prepară o cafea tare şi las-o să se răcească. Aplică cu degetele cafeaua pe păr şi pe scalp, apoi fă-ţi un turban dintr-un prosop. După 20 de minute, clăteşte cu apă caldă.

O zi frumoasă ca voi să aveţi, doamnelor!

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Foto: idyllwildcoffeeroasters.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus