miercuri , 4 octombrie 2023

Ziua Internațională a Animalelor. Vier Pfoten: „Ne dorim o lume în care animalele nu suferă”

Love

De 4 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor, VIER PFOTEN face apel la compasiune și umanitate față de animale, amintind că acestea sunt ființe care simt, iar oamenii sunt responsabili pentru soarta lor.

Acest apel este valabil mai mult ca oricând astăzi, în contextul noii legi care permite uciderea în masă a căinilor fără stăpân, dar și al numeroaselor cazuri de cruzime împotriva animalelor. „Ar trebui să fie ziua în care să fim cel mai deschiși și mai sensibili față de animale. Din păcate, ne vedem întorși cu 12 ani în urmă, retrăind coșmarul vremurilor în care s-a decis uciderea câinilor fara stăpân. Sute de mii de animale au fost ucise în toata țara, în perioada 2001 – 2007, iar realitatea a demonstrat că acest imens sacrificiu nu a fost nicidecum o soluție. Azi suntem în 2013 – membri ai Uniunii Europene – și, din păcate, vom fi martorii aplicării unei legi care decide, din nou, soluția finală pentru câinii fără stăpân. A venit momentul ca oamenii să fie solidari în acțiunile lor, ghidați de principiul respectului față de viață, sub toate formele ei”, spune Veronica Tulpan, director de programe naționale VIER PFOTEN.

 Singura șansă: adopția

Singura șansa a câinilor fără stăpân de a supraviețui la finalul celor 14 zile de cazare în adăpost este ADOPȚIA. Dintodeauna știm că cel mai bun prieten al omului este câinele. Dar care este cel mai prieten al câinelui? Ar putea să fie unul dintre noi! Viitorii adoptatori se vor putea baza pe sprijinul VIER PFOTEN, care își pune întreaga experiență și logistică în sprijinul persoanelor fizice și adăposturilor care doresc să adopte/preia în cazare câini fără stăpân, oferind servicii veterinare generale gratuite în București.

„În aceasta zi specială, ne dorim o lume în care animalele nu suferă. Ne dorim să fim o voce a celor care nu pot vorbi. Plecăm de la convingerea că orice formă de viață trebuie respectată și tratată cu considerație, având dreptul să trăiască în demnitate și conform necesităților speciei sale. Animalele sunt ființe care simt. Noi, oamenii, suntem responsabili pentru soarta lor”, spun reprezentanții VIER PFOTEN.

Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima oară în 1931, de ziua Sfântului Francisc de Assissi, protectorul animalelor, ca mod de a atrage atenția asupra pericolului care planează asupra speciilor pe cale de dispariție. De atunci, 4 Octombrie a devenit o zi dedicată sărbătoririi tuturor animalelor și tuturor celor care le iubesc și le respectă. Ziua Animalelor este sărbatorită în cele mai variate moduri, pe tot cuprinsul globului, indiferent de religie, credințe și ideologii politice.

La solicitarea VIER PFOTEN, Inspectoratul General al Poliției informează că în perioada 2011 – 2013 au fost constatate 879 de cazuri grave de cruzime asupra animalelor, considerate infracțiuni la Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, modificată de legea 9/2008. În 387 de cazuri a fost dispusă începerea urmăririi penale. Totodată, în ultimii patru ani au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor aceleiași legi.

Foto: www.themagazine.ca

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *