miercuri , 22 septembrie 2021

Zoli Toth, despre gala On Air Music Awards: Pentru a face performanţă în viitor, trebuie să acordăm atenţie muzicii de astăzi

Zoli1

Pe 15 aprilie 2013, Zoli Toth (SISTEM), alături de compania Star Management, pe care o conduce împreună cu Anca Lupeş, organizează gala On Air Music Awards, eveniment ce îşi propune să onoreze excelenţa în industria muzicală românească, să pună în valoare cât mai multe genuri muzicale aflate la graniţa mainstream-ului şi să sprijine dezvoltarea viitorilor muzicieni. Cei mai importanţi artişti români activi în 2012 vor fi premiaţi în cadrul acestei gale, la care intrarea se va face doar pe bază de invitaţie, cu exceptia a 100 de bilete scoase la vânzare. Banii obţinuţi din vânzarea celor 100 de bilete vor fi donaţi unei şcoli de muzică. Prima ediţie a galei On Air Music Awards va avea loc la Teatrul Naţional din Bucureşti.

După o carieră de peste zece ani în industria muzicală românească şi numeroase premii câştigate pe cont propriu şi alături de SISTEM, Zoli Toth a luat iniţiativa organizării unei gale de premiere din dorinţa de a recunoaşte adevăratele valori din industria muzicală românească. Cele 20 de categorii şi Artistul Anului aduc în prim plan artişti români, reprezentând diferite genuri, ale căror piese s-au bucurat de succes în ultimul an, dar şi pe oamenii din spatele lor. Astfel, pe lângă categorii consacrate, cum ar fi cel mai bun Dance, Pop Rock, Rock Alternativ, Folk, Videoclip sau Debut, On Air Music Awards premiază şi cel mai bun Compozitor, Promoter, dar şi cel mai bun Text în limba română, cel mai bun Live, cea mai bună Casă de producţie sau cel mai difuzat pe YouTube.

Jurizarea în cadrul  On Air Music Awards se face de către 30 de profesionişti din show business-ul românesc: reprezentanţi ai caselor de producţie, posturi radio, televiziuni muzicale, jurnalişti de specialitate, organizatori de concerte şi festivaluri, regizori, muzicieni etc. Jurizarea se va desfăşura atât la modul general, cât şi pe comisii de specialitate. Centralizarea voturilor va fi făcută de Deloitte România, aceeaşi firmă care auditeaza şi Premiile Grammy. Premiul Artistul Anului va fi acordat în 15 aprilie, seara galei, de către publicul participant la eveniment.

Statuetele, create de artiști profesioniști

O altă componentă importantă a acestei iniţiative este cea de responsabilitate socială: au fost puse în vânzare 100 de bilete pentru gala On Air Music Awards pe site-ul www.eventim.ro. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru dotarea cu instrumente muzicale a unei şcoli de muzică din România. Motivul pentru care Zoli Toth şi Star Management au luat această decizie este unul extrem de simplu: orice industrie este datoare să sprijine dezvoltarea viitorilor săi profesionişti.

„Întotdeauna am considerat că recunoaşterea artiştilor din diverse domenii este foarte importantă pentru dezvoltarea artei. Când spun asta, mă gândesc şi la premiile pe care le pot obţine artiştii, dar şi la recunoaşterea importanţei acordate domeniului muzical prin susţinerea viitorilor artişti. Pentru a face performanţă muzicală în viitor, trebuie să acordăm atenţie şi susţinere muzicii încă de astăzi: prin aprecierea mai multor genuri muzicale şi a profesioniştilor autentici din spatele artiştilor, încurajarea viitorilor artişti şi a mixului dintre diferitele domenii ale artei. Iar On Air Music Awards asta îşi propune să facă şi consider că reuşeşte cu succes”, a declarat Zoli Toth, iniţiator On Air Music Awards.

Gala On Air Music Awards va avea loc luni, 15 aprilie 2013, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Statuetele care vor fi înmânate câştigătorilor au fost create special pentru eveniment de o echipă de tineri artişti români formată din Tiberiu Vieru, Cătălin Borozia şi TekArt şi subliniază, prin eleganţa formelor, caracterul exclusivist al acestor premii. Trofeul Artistul Anului este o creaţie unicat, purtând semnătura artistului ieşean Alin Neacşu, sculptor specializat în sculptura clasică, modernă şi brâncuşiană. Mai multe detalii despre nominalizări şi eveniment pot fi găsite la www.onairmusicawards.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus