duminică , 1 octombrie 2023

Zoli Toth este Bach în ShowBiz

ZoliBach

Zoli Toth – promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România – este Bach în ShowBiz”, din 30 aprilie. Artistul pregăteşte un spectacol extraordinar, cu muzică de Adrian Enescu, pe teme de Johann Sebastian Bach, completată cu un show unic de proiecţii 3D marca Lea Ateliers Nomad”. Toate acestea, într-un turneu naţional extraordinar.

Fondator şi lider al celebrei trupe SISTEM, Zoli Toth doreşte ca prin Turneul „Bach în ShowBiz” să revină la formaţia sa de muzician clasic, trecută însă prin filtrul experienţei lui în showbiz.

„Era un vis mai vechi să realizez un proiect fusion, în care să combin muzica clasică şi ceea ce am învăţat în showbiz. Deşi în facultate l-am cam urât pe domnul Bach, astăzi mă bucur mult să pot profita de genialitatea lui. Alături de echipa mea, am reuşit să-l reinventam pe Marele Bach, o provocare deloc uşoară, mai ales atunci când aşteptările publicului de azi sunt foarte mari. Formula unică a instrumentelor de pe scenă (vioară, violoncel, marimba şi vibrafon), programul divers, dinamic, plin de efecte speciale, culoare şi energie, combinaţia între clasic, jazz, pop sau rock, fac din Bach în ShowBiz cel mai provocator proiect în care m-am implicat până astăzi. Sper din tot sufletul că munca noastră să se regăsească pe zâmbetul de final al publicului acestor spectacole, declară Zoli Toth.

Zoli nu pleacă singur în turneu, ci este însoţit de colegii din proaspăt-înființatul său ansamblu – Zoli Toth Project: Amalia Gâscă – vioară, Flaminia Nastai – violoncel şi Bogdan Pop – percuţie.

Muzica spectacolului este compusă de Adrian Enescu, una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii româneşti. Celebrul semnatar al piesei „Bună seara, iubito” a compus muzica pentru 65 de filme româneşti şi străine, pentru piese de teatru şi spectacole de balet prezentate în întreaga lume.

„Variaţiuni pe teme de BACH constituie o muzică geometrică. Variaţiunile BACH sau BACH-REMIX reprezintă o suprafaţă pe care te deplasezi în orice direcţie, dar te întorci în punctul de unde ai pornit. Variaţiunile sunt gândite în aşa fel încât oricare dintre ele să poată deveni muzica unui film. Fiecare piesă este un univers. Fiecare muzică este o poveste. În acest „road movie” este vorba despre efortul întoarcerii în punctul de pornire, locul care generează alte noi călătorii”, spune Adrian Enescu, descriind principiile aflate la baza playlist-ului prezentat în Turneul „Bach în ShowBiz”.

În perioada 23 aprilie – 5 iunie Zoli Toth Project are următorul itinerar:

30 aprilie – Ploieşti – Filarmonica Paul Constantinescu, ora 19.00

4 mai – Craiova – Filarmonica Oltenia, ora 19.00

5 mai – Timişoara – Filarmonica Banatul, ora 19.00

9 mai – Oradea – Filarmonica de Stat, ora 19.00

10 mai – Satu Mare – Filarmonica Dinu Lipatti, ora 19.00

11 mai – Cluj-Napoca – Colegiul Academic, ora 19.00

16 mai – Piteşti – Casa de Cultură a Sindicatelor,  ora 19.00

23 mai – Braşov – Sala Patria, ora 19.00

24 mai – Târgu Mureş – Palatul Culturii (Sala Mare), ora 19.00

25 mai – Sibiu – Sala Thalia, ora 19.00

5 iunie – Bucureşti – Sala ArCub, ora 19.00

Mai multe informaţii despre Turneul Naţional „Bach în ShowBiz” sunt disponibile pe www.zolitoth.ro, iar biletele la acest super-show al primăverii se găsesc la casele de bilete ale instituţiilor partenere. Pentru a fi în permanenţă conectaţi la ceea ce se întâmplă în turneu, nu uitaţi să daţi like paginii de Facebook Zoli Toth.

Foto: Andreea Retinschi

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *