vineri , 8 decembrie 2023

Zoli Toth Project ajunge la Festivalul Dilema Veche 2014

Zoli12

Zoli Toth, alături de Zoli TOTH Project, va prezenta spectacolul Bach in ShowBiz” la ediţia a treia a Festivalului Dilema Veche, care va avea loc, în perioada 22-24 august, în Alba Iulia.

Adresat dilematicilor de pretutindeni, festivalul propune trei zile de cultură şi sărbătoare în cea mai frumoasă cetate din România. Alaturi de Zoli Toth sunt invitați artişti de renume, ca Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Alexandru Andrieş, Zdob şi Zdub, Farfarello feat. Ovidiu Lipan Ţăndărică, fotograful Cosmin Bumbuş, şi scriitorul Mircea Cărtărescu.

Tema ediţiei 2014 a Festivalului Dilema Veche este „Noi suntem ceilalţi”: o ocazie de a ne pune faţă în faţă şi de a descoperi cât suntem de diferiţi şi cum ne putem armoniza convieţuirea cu „străinul”, inclusiv cu „străinul din noi”. „Bach in ShowBiz” se integrează foarte bine în tema festivalului prin mixul pe care îl propune între muzica clasică şi showbiz, două concepte destul de străine unul de celălalt.

„Bach in ShowBiz”, un puzzle sonor de proporţii

„Bach in ShowBiz” este un spectacol creat de Zoli Toth cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach, completată cu un show de proiecţii video marca „Les Ateliers Nomad”. „Bach in ShowBiz” dezvăluie faţete necunoscute ale muzicii baroce – reinventat într-un spectacol avangardist. Cele 12 variaţiuni din program spun fiecare câte o poveste de sine stătătoare, dar, în acelaşi timp, fiecare este ca o piesă într-un puzzle sonor de proporţii.

„Este o onoare pentru mine să fiu pe afişul acestui festival alături de nume sonore ale culturii contemporane româneşti. Îmi place să fiu altfel şi să se vorbească despre mine ca despre celălalt şi asta pentru că iubesc diversitatea“, a declarat Zoli Toth.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *