duminică , 1 octombrie 2023

Zoli Tóth revine pe scenă, la Festivalul „George Enescu”

Zoli

La un an de la ultimul concert SISTEM, Zoli Tóth revine pe scena muzicală, cu un concert de muzică clasică, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu”.

În septembrie 2012, Zoli a anunţat că trupa SISTEM ia o pauză pe perioadă nedeterminată şi că are nevoie de timp pentru a-şi da seama ce va face în continuare. Rezultatul unui an de reflecţie, de încercări muzicale, dar şi a sute de ore de studiu, este un proiect unic, spectaculos, în care muzica clasică cunoaşte dimensiuni şi abordări noi. Zoli a folosit anii de experienţă muzicală petrecuţi alături de SISTEM pentru a schimba puţin modul de interpretare a muzicii clasice.

În 27 septembrie, de la ora 19.30, în Piaţa Festivalului (lângă Ateneul Român), Zoli va susţine  concertul  „Classic and Smart” alături de Silvestri Orchestra, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Piesele incluse în repertoriu vor fi interpretate la marimba şi vibrafon. Între acestea se numără cinci piese în premieră mondială absolută care i-au fost dedicate lui Zoli de către compozitorii Adrian Enescu, un bun prieten şi colaborator, şi Petru Mărgineanu. Lucrări celebre din repertoriul de muzică clasică, aparţinând compozitorilor Johann Sebastian Bach, Georges Bizet, Constantin Dimitrescu, Grigoraş Dinicu, Edvard Grieg, V. A. Jockin, Maurice Ravel şi Astor Piazzola, sunt rearanjate de artist şi interpretate la cele două instrumente inedite. Invitatul special al acestui spectacol este trompetistul Dumitru Cernei.

„Muzica clasică nu se demodează niciodată”

„Bucuria de a reveni pe scena Festivalului Internaţional George Enescu este enormă. La fel ca la ediţia trecută, voi încerca să arăt publicului că muzica clasică nu se demodează niciodată. Instrumentele folosite, marimba şi vibrafonul, mă ajută să scot în evidenţă această muzică şi să îi adaug un farmec aparte, iar Orchestra Silvestri şi Maestrul Tiberiu Soare mă ajută să fac ca proiectul Classic and Smart să fie la cel mai înalt nivel. Vă aştept la concertul din 27 septembrie, la Festivalul George Enescu, să ne bucurăm împreună de muzica clasică”, a declarat Zoli Tóth.

Festivalul Internaţional „George Enescu” este cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România, care pune ţara noastră în circuitul cultural al elitelor mondiale. Aceasta este a doua participare a lui Zoli Tóth, după concertul susţinut în 2011 pe scena festivalului alături de Filarmonica de Stat Banatul din Timişoara şi dirijorul Radu Popa.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *