duminică , 17 noiembrie 2019

Actorul Cristi Martin și-a deschis prima expoziție personală de pictură

Cristi Martin

Actorul Cristi Martin și-a deschis, recent, prima expoziție solo de pictură, la Galeriile Sabion din București. Intitulată „Trăiri”, expoziția cuprinde lucrări realizate pe mai multe tipuri de medii și care au în comun câteva elemente centrale. Sunt creații ce au ca teme principale simbolismul mistic și religios, creația ca element primordial, iubirea care transcende clișeele ideatice, universul. Vernisajul a avut loc joi, 18 aprilie, iar expoziția rămâne deschisă până pe 7 mai.

Pasionat de pictura pe sticlă, în primul rând, Cristi Martin este fondatorul brandului Martin Art by Cristi Martin și aduce în fața publicului, în această expoziție, pe lângă lucrări pe sticlă, picturi pe faianță, ceramică și porțelan.

„Am simțit de la început că vreau să abordez teme complexe pe medii neobișnuite, pentru că așa pot crea povești inedite. De aceea, publicul va vedea acum lucrări religioase – icoane și crucifixuri realizate pe faiață, precum și tablouri lucrate pe foiță de aur, cu reprezentări de simboluri ancestrale tradiționale, dar și seturi de pahare elegante, unele decorate cu cristale Swarovski, pe care am pictat tablouri despre iubire, creația originară sau universală, ori tablouri impresioniste,” spune artistul Cristi Martin.

De altfel, paharele pictate de Cristi sunt „marca sa” și lucrările cu care a revenit la pictură, după mai mulți ani de pauză. Seturi de pahare pictate de el au ajuns în aproape toată lumea, din Dubai – unde paharele au ajuns chiar la cel mai important membru al familiei conducătoare a statului – până în Olanda, Franța, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Anglia, Italia, Egipt și nu numai.

galeriile sabion

„Cristi Martin vine în Galeriile Sabion pentru a ne vorbi despre pasiunea pentru desen, pasiune pe care o are de când se știe. Era de așteptat acest moment, cel în care pasiunea se transformă în profesie. Și asta s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, când a descoperit sticla și pictura pe pahare, o nișă care i s-a potrivit perfect, pentru că îl lasă să se exprime liber, dar în același timp îl provoacă permanent. De altfel, și pe site-ul său, www.martinart.ro, puteți vedea în imagini ceea ce am încercat noi să transpunem în cuvinte,” spune Valérie Manole, directorul magazinului-galerie.

Unde îl mai puteți vedea pe Cristi Martin

Actor de profesie și artist plastic din pasiune, Cristi Martin este cunoscut publicului larg din aparițiile sale în seriale de televiziune precum „Las Fierbinți” și „Lecții de viață”, sau din show-ul de umor „Serviciul Român de Comedie”, difuzate de ProTV, precum și din rolurile sale de pe scenă. Joacă mult teatru și o face de foarte mulți ani, iar printre spectacolele cele mai cunoscute se numără „Danaidele”, în regia lui Silviu Purcărete – una dintre cele mai cunoscute montări românești, de notorietate internațională, jucată într-un amplu turneu în numeroase țări, ce a ajuns inclusiv pe Broadway. În această perioadă, Cristi joacă în spectacolele „Teatru de repertoriu”, de Eldad Cohen, și „Tanța și Costel”, de Ion Băieșu.

Citiți și Cristi Martin: „Îmi trăiesc timpul după propria minte”

Nu întâmplător, artistul expune la Galeriile Sabion (Calea Victoriei nr. 68-70), unul dintre cele mai frumoase locuri de prezentare a artei, nu doar din țară, ci și din lume, după cum o atestă inclusiv premiile câștigate de acest spațiu. Galeria este în sine o operă de artă și aduce un concept nou, unic în lume, care a fost înscris în cadrul A.R.E. Design Awards, cel mai mare concurs mondial de design comercial, desfășurat anual în Statele Unite, unde a câștigat, în 2011, nu mai puțin de trei premii: Premiul pentru inovație în pardoseala din inox, Premiul pentru amenajare artistică și Marele Premiu pentru cel mai frumos magazin din lume, într-un centru comercial.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus