sâmbătă , 2 decembrie 2023

Actorul Robin Williams a murit. Ipoteză: sinucidere prin asfixiere

Robin-Williams

Actorul american Robin Williams, celebru mai ales pentru rolurile sale din filmele „Mrs.Doubtfire”, „Good Will Hunting” și „Cercul poeților dispăruți”, a murit luni, în jurul prânzului, la reședința sa din Tiburon, California, iar prima ipoteză a poliției este cea a sinuciderii.

Un comunicat al poliției din Marin County (California) informează că „un individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California” (n.r în apropiere de San Francisco). O cauză probabilă a decesului, spun polițiștii, este „sinuciderea prin asfixiere”. Nu se știe, deocamdată, dacă Williams a lăsat un bilet de adio. În momentul în care a fost găsit, actorul era inconștient și nu mai respira.

O autopsie este programată să aibă loc marți, la biroul de medicină legală din Marin County.

„Mi-am pierdut soțul și pe cel mai bun prieten. Lumea a pierdut unul dintre cei mai iubiți artiști și pe unul dintre cei mai frumoși oameni pe care-i avea. Inima mi-e frântă. În numele familiei lui Robin, cerem să ni se respecte viaţa privată în această perioadă de durere profundă. Aşa cum a rămas în memoria tuturor, sperăm că nu decesul său va fi elementul central, ci nenumăratele momente de bucurie şi râsetele oferite milioanelor de oameni”, a declarat cea de-a treia soție a actorului, Susan Schneider, citată de Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al lui Robin Williams a declarat că acesta suferea de depresie și se lupta din nou cu dependența de alcool. În luna iunie, starul s-a internat într-o clinică din Minnesota specializată în tratarea acestei probleme.

Robin Williams a fost vreme îndelungată depedent de droguri și alcool, însă nu mai băuse din anul 2005. Atunci, în timp ce filma pentru lungmetrajul „Marele alb”, a recidivat. „Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă mică de Jack Daniel’s. Apoi am auzit o voce care îmi şoptea la ureche: Hei, ia doar o gură, doar una! Am băut şi apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam oh, sunt bine, dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede”, a povestit chiar Williams, într-un interviu acordat revistei Parade. Totuși, actorul a reușit să se redreseze, cu ajutor de specialitate, până de curând, când s-a internat iar într-o clinică de dezalcoolizare, după o nouă recidivă.

În 1997, Robin Williams a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul „Good Will Hunting”. Rolurile sale din „Bună dimineaţa, Vietnam”, „Cercul poeţilor dispăruţi” şi „Regele pescar” i-au mai adus alte trei nominalizări la distincțiile Academiei Americane de Film. De curând, Williams a jucat în serialul „The Crazy Ones”, difuzat pe CBS, dar producția a fost anulată după doar un sezon.

Robin Williams avea trei copii.

Foto: conversationsabouther.net

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *