vineri , 8 decembrie 2023

Actrița Anita Ekberg a murit, la 83 de ani

AnitaFoto: www.theapricity.com

Actrița Anita Ekberg, cunoscută mai ales pentru rolul său din „La Dolce Vita”, a murit, la vârsta de 83 de ani, la Roma.

Publicațiile italiene au anunțat decesul ei astăzi, 11 ianuarie, iar avocata actriței, Patrizia Ubaldi, a confirmat vestea pentru agențiile de știri. Ubaldi a declarat că Ekberg fusese cel mai recent spitalizată imediat după Crăciun, „după o serie de probleme de sănătate”.

Anita Ekberg, născută în Suedia, a cunoscut celebritatea odată cu interpretarea rolului Sylvia din filmul lui Federico Fellini și a fost catalogată drept un sex-simbol în anii ‘60. Cea mai populară scenă a ei, cea în care se îmbăiază în Fontana di Trevi din Roma, a devenit legendară în cinematografia mondială.

Fostă Miss Suedia, Ekberg a apărut și în filme precum „Blood Alley” și „War and Peace”. Actrița trăia de multă vreme în Italia și fusese internată timp de mai multe săptămâni în clinica San Raffaele in Rocca di Papa din capitala italiană, anunță La Stampa. Aceeași publicație mai susține că Ekberg avea serioase probleme financiare în ultimii ani.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *