joi , 7 decembrie 2023

Al Bano şi Romina Power concertează în premieră la Bucureşti

Albano Romina

Al Bano şi Romina Power vor cânta în premieră împreună la Bucureşti, pe 5 noiembrie, după 15 ani de la divorţ şi la aproape două decenii de când cei doi au renunţat la a mai împărţi scena, informează organizatorii – Project Events.

„Ci Sarà”, „Libertà”, „Dialogo”, „Acqua di mare”, „Sharazan” şi arhicunoscutul hit „Felicità” vor fi cantate de celebrul cuplu Al Bano şi Romina Power, pe 5 noiembrie 2014, la Bucureşti. Show-ul se va numi „Al Bano featuring a very special guest – Romina Power” şi va avea loc la Sala Palatului.

„Discuţiile pentru acest proiect au început toamna trecută, şi iată că în cele din urmă, s-au finalizat. Cel mai iubit cuplu al anilor ’80 s-a reunit, şi da – vine şi la Bucureşti! Pe 5 noiembrie, visul unei generaţii se va împlini: Felicità va fi cântată live de Romina Power şi Al Bano pe scena Sălii Palatului”, declară Sorin Săraru – Project Events.

„După tot ce s-a întâmplat, este totuşi tatăl copiilor mei…”

Romina Power a acceptat să cânte din nou împreună cu fostul său soţ, pe 17 şi 18 octombrie 2013 având loc, la Moscova, primele concerte ale acestora după împăcare. „După tot ce s-a întâmplat, este totuşi tatăl copiilor mei şi bărbatul pe care l-am iubit şi este important să lăsăm în urma vechile sentimente de ranchiună”, ar fi spus Romina Power, potrivit presei internaţionale. La rândul său, Al Bano a declarat: „Am trăit împreună cu Romina o perioadă excepţională”. Celebrul cuplu şi-a unit destinele în 26 iulie 1970 și au împreună patru copii: Ylenia, Yari, Cristel şi Romina Iolanda. Cuplul s-a destrămat în 1999, divorţul celor doi fiind cauzat de dispariţia fiicei lor, Ylenia, în 1994, în SUA.

Al Bano, pe numele său adevărat Albano Carrisi, s-a născut în anul 1943, într-un mic sat din Italia. Când era copil se ducea la şcoală cale de câţiva kilometri, cu bicicleta sau cu trenul. După ce se întorcea de la şcoală lucra la câmp, născocind tot felul de linii melodice. Când a împlinit 17 ani, a pornit spre Milano şi a început să lucreze în construcţii, banii strânşi trimiţându-i acasă, scriindu-le alor săi ca o duce foarte bine şi că lucrează în administraţie. Apoi a ajuns la un restaurant şi a cerut să fie angajat pe post de bucătar, primind însă postul de chelner. Într-o bună zi, a aflat că Adriano Celentano căuta tinere talente şi s-a dus să-şi încerce norocul. A fost remarcat de însuşi Celentano şi a fost reţinut printre colaboratori. A continuat totuşi să lucreze la Innocenti, unde colegii de muncă îl cam luau peste picior, spunându-i că Celentano n-are timp de pierdut cu unul ca el… În 1965, este trimis de acelaşi Celentano la concursul de preselecţie pentru San Remo, unde o întâlneşte pe Romina.

„M-a învăţat să cunosc lucrurile concrete şi simple ale vieţii”

Actriţă şi cântăreaţă, Romina Francesca Power s-a născut în Los Angeles, California pe 2 octombrie 1951, fiind fiica unor celebri actori. După divorţul părinţilor, pleacă împreună cu mama şi sora ei Taryn, iniţial în Mexic, apoi se stabilesc în Italia. Urmează un colegiu bun în Anglia şi este din ce în ce mai interesată de muzică, ascultă The Beatles şi Bob Dylan, muzică americană şi mariachi mexican, cântă la chitară şi începe să compună muzică italiană. În film îşi face debutul la vârsta de 14 ani, cu rolul „Stella” din filmul „Menage all’italiana”, unde joacă alături de celebrul actor italian Ugo Tognazzi. La 17 ani, Romina jucase deja în trei filme. Avea cunoştinţe cu situaţie materială foarte bună, care o admirau, însă ea l-a preferat pe tânărul Al Bano din mediul rural. „M-a învăţat să cunosc lucrurile concrete şi simple ale vieţii, mi-a povestit despre anotimpuri şi despre natură, de ce îmbătrânesc copacii, cum se mănâncă aricii de mare…”, spunea Romina despre Al Bano.

Puţini ştiu că Romina i-a fost lui Al Bano mai întâi partenera în film şi apoi în viaţă. În 1968, filmează alături de cel ce-i va deveni soţ (1970), Albano Carrisi, şi cu care va forma un cuplu de cântăreţi de muzică pop, celebru în întreaga lume. În 1982, cei doi câştigă premiul al II-lea la San Remo cu un cântec ce face ocolul lumii cu iuţeala fulgerului: „Felicita”. Al Bano şi Romina Power au fost un cuplu de invidiat atât pe scenă, cât şi în viaţă, până când a venit ziua fatidică, o imensă nenorocire abătându-se asupra lor. Pe 6 ianuarie 1994, fiica lor cea mare, Ylenia, dispare misterios, fiind văzută pentru ultima oară în French Quarter din New Orleans. Părinţii, poliţia, lumea întreagă o caută, se fac arestări (iubitul ei), se fac supoziţii, cercetări, dar aceasta nu este nici până-n ziua de azi găsită. Al Bano are însă o bănuială; punând cap la cap toate informaţiile, a ajuns la o concluzie ireversibilă: Ylena s-a aruncat în Mississippi, dovada fiind mărturia unui bărbat care a declarat poliţiei că, pe 6 ianuarie, a văzut o fată blondă aruncându-se de pe pod strigând: „Eu aparţin apei!” „În această frază – a spus Al Bano – am recunoscut-o pe fata mea. De mică spunea aşa când se scufunda în mare.” Romina crede însă că fiica lor trăieşte într-o mănăstire din Arizona…

Dacă în urmă cu două luni, pe 7 mai 2014, Al Bano concerta singur la Sala Palatului, în această toamnă – pe 5 noiembrie 2014, Al Bano va avea un invitat special: pe însăşi Romina Power! În noiembrie, Al Bano şi Romina Power vor fi iar împreună pe scenă, uniţi de muzică.

Fanii care nu vor să piardă această extraordinară premieră ar trebui să ştie că biletele s-au pus deja în vânzare, în exclusivitate pe www.BILETOO.ro. Biletele se pot achiziţiona şi din punctele fizice: standul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Librarium şi Eminescu, magazinele Flanco şi Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan – Staţia de metrou Unirii 1.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *