sâmbătă , 24 iulie 2021

„Alege adopția, nu uciderea!” Manifestații pentru câinii din România, la Amsterdam, Viena și Hamburg

VP

VIER PFOTEN va susține astăzi acțiuni de sprijin pentru câinii fără stăpân din România în trei mari orașe din Europa: Viena, Hamburg și Amsterdam. Iubitorii de animale vest-europeni și câinii lor își vor manifesta solidaritatea și vor transmite mesajul că uciderea în masă nu este o soluție nici umană, și nici eficientă pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

Fundația VIER PFOTEN, care desfășoara proiecte gratuite de sterilizare în România din 2001, va continua lupta. „Am lansat deja o campanie de adopții la nivel național a câinilor fără stăpân. Din ce în ce mai mulți români vor să adopte un câine de pe stradă, aceasta devenind singura opțiune pentru a le salva viața. VIER PFOTEN a anunțat deja că va sprijini persoanele care adoptă câini fără stăpân oferindu-le servicii medicale generale noilor lor companioni: sterilizare, deparazitare, vaccinare antirabică, carnet de sănătate, microcipare și înregistrare în baza de date”, a declarat Gabriel Paun, director de Campanii, VIER PFOTEN International.

Pentru conștientizarea importanței adopțiilor, VIER PFOTEN organizează acțiuni în trei mari orașe din Europa, în cursul zilei astăzi. Oamenii din Viena, Hamburg și Amsterdam vor arăta că nu exista soluții peste noapte pentru problema câinilor fără stăpân și că adopțiile reprezintă una dintre cele mai importante și mai urgente acțiuni. Pe lângă acestea e nevoie de programe sistematice de sterilizare, identificare și înregistrare, precum și de pedepse reale pentru cei care abandonează câini.

Prin petiția www.four-paws.org/nokilling, peste 80.000 de susținători din întreaga lume au trimis până acum pe adresele de e-mail ale primarilor din Romania mesaje în care le solicită să dea o șansă la viață câinilor. „Cerem primarilor și veterinarilor să se alăture eforturilor noastre. Primarii au dreptul să refuze soluția uciderii. Ei pot alege în schimb să aloce bugete pentru adăposturi de câini și pentru campanii de adopții”, a mai arătat Păun.

FOTO: George Nedelcu/VIER PFOTEN

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus