joi , 7 decembrie 2023

Alexa Chung: trucuri de frumusețe și stil

alexa chungfoto

Într-o seară pe care mi-am petrecut-o de curând la Barnes and Noble, mi-a ieșit în cale cartea modelului Alexa Chung, intiulată „It”, despre care am tot auzit vorbindu-se în ultimii doi-trei ani. Pentru că-mi place Alexa Chung și o văd ca pe o apariție vizuală deseori inspirată, am răsfoit curioasă cartea. M-a dezamăgit: e un volum cu fotografii voit bizare, hipster-underground, în care Alexa vorbește vag și cam fără noimă despre diverse influențe din viața ei. Am descoperit, totuși, și câteva lucruri inedite, în capitolul în care vorbește despre trucurile ei de frumusețe și vestimentație, și am extras câteva pasaje pentru voi.

Machiajul: „ochi de pisică” și ruj roșu, dar numai la ocazii speciale

Deseori, la ședințe foto sau atunci când apar la TV, machiajul pe care-l port e destul de puternic, așa că în zilele libere nu folosesc altceva decât o cremă hidratantă, concealer, mascara, fard de obraz și balsam de buze.
Câteva lucruri pe care le-am învățat fiindcă am fost norocoasă să colaborez cu artiști în domeniul machiajului:

  • ondularea genelor are un efect minunat, mai ales dacă, la fel ca mine, se întâmplă să aveți gene drepte sau îndreptate în jos
  • pentru buze, cel mai bine e să folosiți un balsam, de preferat unul cu extract de papaya sau alte ingrediente naturale. Altfel, buzele se vor exfolia mereu din cauza gloss-urilor sau a produselor foarte parfumate. Din când în când, îndepărtez celulele moarte de pe buze cu un amestec de vaselină și zahăr brun, pe care-l întind pe toată suprafața gurii, iar apoi îl clătesc.
  • mi-a luat ceva timp pentru a perfecționa aplicarea fardului de obraz, fără să exagerez cu el și să arăt ridicol. Un strop de cream blush pe fiecare obraz, întins cu vârful degetelor – aceasta este abordarea mea de acum, pentru un aspect ușor nuanțat. Prefer fardurile-cremă, pentru că sunt ciudată și nu suport niciun produs uscat pe fața mea. Sunt obsedată de hidratare. Sunt obsedată și de țigări, deci cred că cele două se află cumva în echilibru.
  • dacă știu că urmează să ies undeva, mai ales seara, aplic puțin eyeliner pentru un machiaj de tip „ochi de pisică”. Am furat acest stil de la Cleopatra și de la Ronnie Spector din trupa The Ronettes și cred că e cel mai flatant machiaj din câte există. Problemele pe care le veți întâmpina, dacă veți încerca să trasați o dungă neagră pe pleoapa superioară sunt: 1. să găsiți un eyeliner care nu se va întinde pe toată fața și 2. să desenați o linie echilibrată. Practica vă va ajuta să vă perfecționați!
  • în afară de eyeliner, uneori îmi place să fac câte o nebunie și mă dau cu ruj roșu, dar trebuie să fie o ocazie cu totul specială.

Presupune mult efort să arăți ca și cum n-ai fi depus prea mult efort ca să arăți bine

  • când îmi cumpăr teniși Converse noi, îmi petrec ceva timp acasă murdărindu-i cu noroi, ca să nu arate perfect curați. Nu știu de ce, dar nimic nu mă face să mă simt mai ridicol decât o pereche de Converse noi-nouți.
  • uscați-vă părul cu o perie rotundă, iar în ultimul minut aplicați puțin surf spray și apă și masați rădăcinile, pentru un aspect natural-neglijent, în care părul arată ca și cum tocmai v-ați fi dat jos din pat.
  • aplicați dermatograf pe interiorul pleoapei inferioare, iar apoi clipiți puternic de câteva ori. Curățați excesul de dermatograf de dedesubtul ochilor, dar păstrați îndeajuns încât să pară că a trecut o zi în întreagă de când l-ați aplicat.

4153Y-Uyc2L

Cartea „It”, de Alexa Chung, a apărut în 2013 și poate fi găsită pe amazon.com, la prețul de 18 dolari.

Semnat de

Un comentariu

  1. Ca truc de frumusete pentru un par sanatos eu recomand uleiul de ricin. Poate va ajuta mastile pe care le-am postat pe blog: http://www.grijapentrupar.ro/2016/03/14/masti-de-par-cu-ulei-de-ricin-pentru-cresterea-si-regenerarea-parului/

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *