joi , 9 iulie 2020

Alexandra Nechita: „Singura modalitate prin care poţi să faci o schimbare şi să ai succes este să nu renunţi niciodată”

AlexN

Cine este Alexandra Nechita

Alexandra Nechita s-a născut în România, pe 27 august 1985, la Vaslui (oraş în care Şcoala Generală Nr. 8  îi poartă numele) şi a început să deseneze la vârsta de doi ani. La şapte ani picta în ulei şi vopsea acrilică, iar la opt ani a avut prima ei expoziţie ce a fost, practic, un spectacol susţinut de ea, la biblioteca oraşului Los Angeles. Talentul Alexandrei a fost recunoscut instantaneu şi mulţi oameni au venit să-i vadă minunatele şi, de multe ori, fenomenalele picturi. A atras atenţia criticilor de artă şi a mass-media, iar aceştia au început să spună lumii despre acest copil ieşit din comun – o artistă care a deprins desenul şi culoarea, o artistă ce a creat un limbaj vizual propriu, într-o manieră unică, lirică, figurativă şi abstractă.

„Români pentru o lume”, omagiu adus personalităților noastre internaționale

Pentru astfel de români ca Alexandra Nechita a luat naştere „Români pentru o lume”, campania naţională de responsabilitate socială iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache.

„Români pentru o lume” reprezintă un omagiu adus marilor personalităţi româneşti ce au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume şi aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe co-naţionalii noştri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori. Finalitatea acestei campanii o constituie organizarea unui concurs naţional online (pe www.romanipentruolume.ro  şi pe pagina de Facebook) de tribut adus culturii sau unei personalităţi anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziţie, o sculptură, un poem, etc. În urma unui vot de specialitate şi prin votul sponsorilor, cei selectaţi vor merge în finală, unde vor fi jurizaţi de către un juriu de specialitate şi de către public. Câştigătorii vor primi burse de studiu în România şi în străinătate.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus