sâmbătă , 2 decembrie 2023

Alexandru Tomescu cântă Variaţiuni pe teme din „La Traviata”, la Sala Radio

ATomescu

Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, artistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, revine pe scena Sălii Radio în noua stagiune (2014-2015) în concertul Orchestrei de Cameră Radio, programat miercuri, 29 octombrie, de la ora 19.00.

Programul pe care vi-l propune Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, este unul foarte atractiv. Dacă „La Traviata”, celebra creaţie a lui Verdi, este considerată ca opera interpretată cel mai frecvent în întreaga lume (conform site-ului Operabase), partitura nu putea să lipsească din sălile de concert, într-o formă desigur adaptată contextului! Astfel, veţi avea deosebita ocazie de a asculta, în interpretarea lui Alexandru Tomescu alături de Orchestra de Cameră Radio, Variaţiuni pe teme din opera La Traviata de Verdi pentru vioară şi orchestră de coarde (semnate de Marc Olivier Dupin).

Un alt moment special al serii îl va reprezenta şi Suita Holberg, creaţie a marelui compozitor norvegian romantic Edvard Grieg, lucrare inspirată de ritmurile specifice dansurilor din sec. XVIII, ca sarabanda sau gavota. Programul serii va cuprinde de asemenea şi Adagio compus de artistul american Samuel  Barber – dublu laureat al Premiului Pulitzer pentru muzică – şi Serenada în mi minor, semnată de compozitorul britanic Edward Elgar.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *