luni , 2 octombrie 2023

Amalia Enache a survolat Manhattan-ul cu elicopterul: Nu m-am săturat de priveliște!

Amalia

Amalia Enache, prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la Pro Tv, s-a întors recent dintr-o vacanță petrecută peste ocean, în Statele Unite. Vedeta povestește despre starea de bine pe care i-a creat-o atitudinea amabilă a americanilor, despre priveliștea minunată asupra cartierului Manhattan, admirat de pe terase înalte sau din elicopter, precum și despre un discurs special al lui Barack Obama, la care a asistat.  

Ce rochie frumoasă ai! şi Ador rochia ta!. Într-o zi, am numărat șapte necunoscuţi care mi-au spus asta pe stradă, dintre care unul era poliţist. N-a fost zi în America să nu aud complimentul acesta. Glumesc acum şi zic că ar trebui să-mi deschid un magazin de rochii în New York, aş avea un succes nebun! Wow, eşti cumva actiță? Arăţi minunat!, Ce frumos îţi stă părul! sunt alte politeţuri adiacente. Ce faci, cum eşti azi?  înlocuieşte salutul americanilor, la pachet cu un zâmbet larg şi cu senzaţia pe care ţi-o dau că eşti important doar pentru că exişti, că eşti chiar un fel de buricul-pamantului de care toată lumea se interesează şi se preocupă să-ţi fie bine. Cert e că toată această băgare în seamă, toată comunicarea asta deschisă între necunoscuţi chiar te face să te simţi bine. Încet-încet, parcă mergi mai ţanţoş pe stradă, zâmbeşti aşa, fără nicio explicaţie şi ai o stare de bună-dispoziţie care nici nu mai înţelegi exact de unde vine. Iar când asta se întâmplă pe străzile din Manhattan, New York, pe care oricât l-ai fi văzut în filme şi-ai fi crezut că n-are cum să te surprindă, tot te copleşeşte de cât de scince-fiction e cu zgârie-norii săi, senzaţia de buricul-pamantului se întăreşte. Cred că oamenii, adulţi fiind deja, cresc acolo. E un loc care te poate face mare. Asta şi caută probabil  cei ce ajung acolo, toată puzderia aia de oameni din toate rasele, cu toate amestecurile de fizionomii, de tipologii, de lumi, pe care eu nu mă mai săturam să-i observ”, spune Amalia Enache.

Sunt o fiinţă fundamental urbană”

Prezentatoarea mărturisește că timpul petrecut la New York a zburat ca gândul pentru ea, care se simte cel mai bine în aglomerările urbane. „Două săptămâni de vacanţă au trecut ca două zile. N-aş putea să spun exact ce am făcut, doar că m-am plimbat şi-am privit, că totul îmi plăcea şi că de dimineaţă până noaptea târziu timpul a zburat ca o clipă. Sunt o fiinţă fundamental urbană, cred că de-a dreptul dependent-urbană, n-am nostalgia liniştii patriarhale, aşa că New York-ul s-a dovedit a fi dintre locurile cu care mă pot asorta imediat”, declară Amalia.

Prezentatoarea de la ProTV povestește despre vizita sa la High Line și își amintește cu plăcere și de bazarul Chelsea Market. „Mi-a plăcut la nebunie High Line, o fostă cale ferată suspendată construită în 1929, după un proiect ce dată încă din 1847, abandonată apoi în anii ’80 şi refăcută de curând sub formă de grădini suspendate, cu vegetaţie, fântâni, şezlonguri, mini-parcuri la înălţime, un loc de promenadă de un kilometru şi jumătate, sus, printre clădiri, în Chelsea, un cartier pe vremuri industrial, azi cel mai căutat cartier al boemilor, artiştilor, galeriștilor de artă contemporană şi odată cu ei, al celor care caută ceea ce e cool. Tot în cartierul acela este şi Chelsea Market, un fel de bazar alimentar, însă într-o variantă extrem de modernă. Mi-a plăcut în zonă designul multor spaţii, galeriile de artă, la fel cum, dintre zonele din New York dragi mie, a devenit şi Soho. Nimic nu mi-a plăcut totuşi mai mult decât priveliştea Manhattan-ului de pe roof top-uri, terasele de la mari înălţimi, mai ales noaptea. E magic! Şi, tot de sus, de foarte sus, am şi survolat cu elicopterul Manhattan-ul, tot încercând să mă satur de privelişte. Nu m-am săturat!”, spune Amalia Enache.

„Am simţit că aşa trebuie să faci pe orice scenă şi, de ce nu, în viaţă, să dai totul

Coincidența a făcut ca vedeta să se afle la Washigton chiar în ziua în care americanii celebrau împlinirea a jumătate de veac de la celebrul discurs susținut de Martin Luther King, I Have A Dream. „Am fost la cel mai în vogă musical al momentului de pe Broadway şi aproape trei ore am râs şi am simţit că aşa trebuie să faci pe orice scenă şi, de ce nu, în viaţă, să dai totul, cum fac artiştii ăia. Şi pentru că în zilele în care am fost eu acolo America era marcată de împlinirea a 50 de ani de la discursul lui Martin Luther King – I have a dream, mi-am luat prietenii albi sau de culoare, şi ne-am dus să-l ascultăm pe preşedintele Barack Obama, care a ţinut un discurs exact în locul din DC unde în urmă cu 50 de ani se schimba istoria Americii. Fierbeam să merg acolo, aproape că îmi părea rău că sunt în vacanţă şi nu ca jurnalist acreditat la eveniment”, recunoaște Amalia. „Prin urmare, nu cred că-mi voi deschide magazin de rochii în New York, pentru că nu asta e vocaţia mea. În mulţimea aia de zeci de mii de oameni strânşi la discursul lui Obama, mă gândeam numai la ce aş fi filmat şi cum aş fi redat atmosfera. La ce aş fi spus, dacă eram acolo jurnalist, şi nu în vacanţă. Aşa că, bine v-am regăsit!”, încheie vedeta ProTV.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *