miercuri , 4 octombrie 2023

Ana Morodan: „Tot ce contează este ce vezi tu când te uiţi în oglindă, nu ce văd cei din jur”

ana1

Este creatoarea celui mai spectaculos portal de modă și lifestyle din România, anamorodan.com. Cu efort consecvent, dar mai ales cu grație și talent nativ pentru estetic, Ana Morodan s-a transformat într-o inspirație pentru cei care-i calcă pragul „casei” zi de zi și evadează din cotidian într-un alt univers, mai senin. Un loc în care nu doar că învață cum s-ar putea îmbrăca mai bine, ci și cum să trăiască mai frumos și să-și cultive micile plăceri și bucurii. 

Ana Morodan, în dialog cu LaRevista.ro

Mulţi oameni te citesc şi te admiră, dar cred că sunt puţini care ştiu cine eşti şi de unde vii. Spune-mi, te rog, ce fel de copil ai fost?

Sunt o domnişoară la fel ca celelalte, cu introspecţii, vise şi ţeluri specifice perioadei de maturitate în care mă aflu. Cred că special este contextul în care m-am dezvoltat. Context care mi-a cultivat şi educat pasiunea pentru perioada Belle Epoque, aristocraţie, norme de conduită din acea perioadă, romanţe şi, evident, stilul vestimentar extrem de feminin.

Primul detaliu despre mine pe care îl reţin este părul brunet, tuns scurt, băieţeşte. De când mă ştiu mi-au plăcut obiectele cu poveste; ei, atunci îmi plăceau jucăriile, dar nu jucăriile contemporane, ci cele vechi, care au aparţinut altor copii, din alte vremuri. Mi-am dezvoltat un univers feminin şi un spirit rebel destul de devreme. Mă credeam poetă, un fel de Jeni Acterian. Avem introspecţii, mici drame, sentimente de afecţiune pentru colegii de grădiniţă şi rochii cu multe volane din dantelă, bineînţeles.

Părinţii tăi lucrează în domenii care au legătură cu arta?

Fără doar şi poate, pasiunea pentru cultul esteticului mi-au dezvoltat-o părinţii mei. Pasionaţi de artă şi frumos, au fost oamenii care mi-au educat şi dezvoltat abilitatea de a-mi crea un univers personal armonios.

Ai stat în Arad toată viaţa, până să te muţi la Bucureşti?

Da, m-am născut în Arad şi am locuit şi studiat acolo. Acum doi ani m-am mutat în Bucureşti.

Ce-ţi lipseşte cel mai mult de acolo şi ce ţi-a oferit Bucureştiul în schimb?

Îmi place să cred că sunt un om matur şi asumat. Când iau o decizie, o gândesc bine şi mi-o asum în totalitate. Desigur, sunt momente în care mi-aş dori să fiu mai aproape de oamenii care îmi sunt dragi şi care locuiesc acolo, dar nu resimt astfel de momente ca pe o lipsă acută. Sunt la o oră distanţă cu avionul şi pot să merg în vizită de câte ori îmi doresc.

Bucureştiul, cu aerul său interbelic conservat încă pe alocuri, este acum casa mea. N-o spun ca pe o replică de PR, ci chiar simt asta.

Ana-is-a-lady-who-has-fun-major-fun

Te aşteptai ca blogul tău să devină atât de popular, într-un timp atât de scurt? Acesta a fost din start obiectivul tău?

Deşi citisem mult despre tot ce înseamnă social media şi cultura bloggingului, nu asta a fost motivaţia mea când am decis să creez anamorodan.com. Îmi doream să existe un loc în care noi să învăţăm împreună că încrederea în sine se educă, că stilul este accesibil tuturor şi se poate învăţa şi că la sfârşitul zilei, tot ce contează este ce vezi TU când te uiţi în oglindă, nu ce văd cei din jur. Desigur, este măgulitor când oamenii îmi spun cât de fascinaţi sunt de universul la care au acces prin intermediul blogului meu şi cât de mult le înseninează ziua.

De ce crezi că ai atât de mult succes cu site-ul tău?

anamorodan.com este un mediu în care cititorii mei şi cu mine nu vorbim doar despre modă, ci despre tot ce înseamnă un lifestyle armonios şi în concordanţă cu cine eşti tu, nu cu ce îţi impune societatea de consum sau aparenţele din social media. Cred că i-am câştigat şi pentru că am fost mereu autentică, pentru că stilul meu de viaţă este uşor accesibil tuturor şi pentru că vizitatorii mei se identifică cu el.

anamorodan.com este acel manual de lifestyle şi maniere pentru o lady a secolului XXI.

Cât de mult timp îţi ocupa site-ul?

Cât timp? Foarte mult! E a full time job, pe lângă celelalte ocupaţii care survin din acest blog. Cu machiajul şi cu părul sunt încă în etapa de învăţare, recunosc. Abia anul acesta am învăţat să aplic corect fondul de ten. Mă salvează faptul că sunt îndrăgostită de acelaşi tip de machiaj şi n-am mania de a-mi crea unul diferit de fiecare dată. Exersându-l doar pe acelaşi capăt dexteritate, sper! Coafatul încă e matematică şi cred că aşa va şi rămâne, trebuie că am două mâini stângi.

Este foarte solicitant şi uneori epuizant să performezi la un nivel pe care singură mi l-am impus, dar I take my job very seriously şi îmi place mult ceea ce fac. Nu există monotonie în această activitate.

e2

Am observat că, de o bună bucată de timp, cel care semnează fotografiile pe site este iubitul tău, Şerban Cristea. Îmi pare un fel de afacere de familie, aşa este?

Nu, nu este aşa, nu este o „afacere de familie”. Şerban este un bărbat care nu are nici o legătură cu acest domeniu şi nici nu-şi doreşte. El activează într-un domeniu total diferit – business/corporate. Când are timp, îmi face poze şi îi sunt extrem de recunoscătoare, pentru că de cele mai multe ori, eu sunt o nebună crizată şi perfecţionistă şi cred că îl distrug nervos.

Care sunt cele mai mari satisfacţii pe care ți le aduce blogul tău, după atât de multă muncă?

Toate emailurile pe care le primesc zilnic, în care cititoarele mele îmi spun că atunci când intră pe blog li se înseninează ziua, căpătă încredere în ele, devin optimiste, zâmbesc şi învaţă să fie chic.

În paralel lucrezi şi ca stilist şi personal shopper. Cât de larg e segmentul tău de clienţi, având în vedere calitatea vieţii la noi în ţară?

Eu am un portofoliu de clienţi cu care colaborez în mod constant. Nu toţi au bugete foarte mari, însă toţi înţeleg importanţa unui consilier de imagine. Cred că este o dovadă de înţelepciune să admiţi că ai nevoie de ajutor în acest domeniu şi admir femeile care apelează la astfel de servicii. Cu siguranţă, tot mai multe persoane încep să fie familiarizate cu astfel de servicii.

De curând ai şi o rubrică de stil în cadrul unei emisiuni de la Prima TV. De ce anume ţi-a fost cel mai teamă, când ai început proiectul ăsta?

Nu mi-a fost teamă de nimic, este o pastilă de stil în cadrul unei emisiuni TV, nu Godzilla. 🙂 Această colaborare s-a stabilit încă din septembrie 2012, dar din cauza programului meu, extrem de încărcat, n-am avut timp să o punem în practică decât spre sfârşitul anului. Sper să vă placă, eu nu ştiu cum este, pentru că mă intimidez de fiecare dată când mă uit la mine.

Ce faci tu într-o zi obişnuită de muncă?

Nu mă trezesc dimineaţa, nu pot. Dumnezeu îmi este martor că am încercat! Dar, ca să răspund la obiect, primul lucru care îl fac este să postez pe blog, activitate care durează între o oră şi jumătate şi două. Apoi am întâlniri sau cliente sau întâlniri şi cliente şi shooting în aceeaşi zi, moment în care totul se precipită. Evenimente, campanii şi proiecte noi, mereu. Am o viaţă destul de agitată şi un program foarte plin, epuizant de multe ori, dar eu sunt un om energic, mă descurc destul de bine cu această atmosferă.

Când o să publicăm o ştire despre noua colecţie Snobbish Breakfast?

Snobbish Breakfast este un proiect care va rămâne sub orânduirea prietenei şi partenerei mele din cadrul acestui brand, Adina Grapa. Cât de curând, Adina o să vă anunţe noile sale direcţii şi surprize. Sunt absolut superbe şi abia aşteptsă le împărtășească cu voi.

3

Cum vezi căsătoria în zilele noastre? Ai visul ăsta, să fii mireasă, să te măriţi, să ai copii?

Locuiesc împreună cu Şerban de câtva timp şi pot spune că avem acceași viaţă pe care o au şi alţi tineri care sunt căsătoriţi, deşi noi nu suntem. Pentru mine relaţia mea este o oază de armonie şi de linişte. Îmi place să cred despre mine că sunt un om echilibrat, sunt sigură că aceste două etape din viaţa unui cuplu vor veni natural şi se vor îmbina firesc cu activităţile noastre din prezent.

Nu, n-am visat niciodată să devin mireasă şi nu mă visez noaptea purtând rochii albe. Nu-mi doresc o nuntă by the book, multă zarvă şi nebunii. În ceea ce priveşte maternitatea, prietena mea Adina Horga – care este directoare de grădiniţă, antreprenoare şi mamă – mă învaţa zi de zi că acest aspect din viaţa unei femei poate să fie unul minunat, dacă înţelegi exact cât de profunde sunt implicaţiile atributului de „părinte”.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată, în materie de modă şi stil?

Ovidiu Buta m-a învăţat că valorile încep să se construiască abia după ce ai ales corect segmentul la care te raportezi.

Ce îţi doreşti cel mai mult să le transmiţi oamenilor, prin ceea ce faci?

„Că viaţa e simplă şi mişto” atunci când ai încredere în tine, când te concentrezi pe plus, şi nu pe minus, când îi tratezi pe ceilalţi cum ai vrea să fii tu tratat şi când zâmbeşti în loc să te încrunţi.

Fotografii: arhiva personală a Anei Morodan

Semnat de

3 comentarii

  1. te citesc, imi place, esti foarte fotogenica, dar nu si telegenica

  2. Ana, esti o sursa de inspiratie! iti urmaresc blogul cu mult interes. Ai o personalitate minunata, iar blogul tau reflecta foarte bine acest lucru. Este o delectare sa te citesc . Foarte fain! @ Corina, felicitari pentru articol!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *