sâmbătă , 2 decembrie 2023

Ana Ularu: „Nu sunt matură artistic sau uman, deloc. Şi consider că e un statut privilegiat”

ANA

Are doar 28 de ani, dar talentul ei este de mult recunoscut și aplaudat, acasă și peste hotare. Spune că nu a atins maturitatea, și consideră asta un cadou din partea vieții. Și, totuși, o conversație cu Ana Ularu are aerul unei întâlniri cu un om care a trăit suficient cât să-i inspire pe ceilalți. Și să-i invite să privească lumea altfel.

Am văzut, pe contul tău de Facebook, ca în ianuarie filmai în oraşul Ramsey din Isle of Man. Am înţeles şi că lucrezi foarte mult, pentru ce anume?

Deocamdată filmez la o producţie engleză, un film foarte special. Până acum e o experienţă inedită din foarte multe puncte de vedere. De la condiţiile în care filmăm – Isle of Man are propriul sistem meteorologic, prin urmare te poţi confrunta cu cinci tipuri de vreme pe zi, de la ploi torenţiale la zăpezi abundente și la vânt cu viteze inimaginabile, mai ales în zona muntoasă, unde ne desfăşuram noi –  la scenariul foarte interesant şi regizorul care vine dintr-o lume a televiziunii cu totul aparte. Spun cu destul de multă mândrie că trăiesc o experienţă foarte intensă şi rară.

Apoi ai fost în Nepal – la ce proiect ai lucrat acolo şi cum a fost?

Proiectul din Isle of Man este acelaşi cu cel din Nepal, unde am mai avut o săptămână de filmări. A fost o experienţă senzaţională – mereu mă bucur să cunosc un loc nou prin intermediul filmului, mai degrabă decât ca turist. Am trăit o aventură minunată înconjuraţi de Himalaya, de localnicii satelor în care am filmat care ne-au devenit prieteni, şi uneori, parteneri de scenă (adevăraţi profesionişti, capabili să improvizeze şi să ducă la capăt scene grele, pe care aproape că mă întreb dacă actori profesionişti le-ar putea conduce atât de simplu, dar impecabil), de echipa integral britanică ce a funcţionat perfect în condiţii extreme. Am văzut o parte a lumii de o frumuseţe şi bizarerie foarte greu de pus în cuvinte. Iubesc acest proiect din tot sufletul, cu tot cu săptămânile de documentare pe care le-a presupus, cu demența climei prin care am trecut, cu meta-actoria care s-a născut din concentrarea, atenţia şi viteza de reacţie perpetuă, cu feelingul de sport extrem, de adrenalină şi poezie pe care l-a avut.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *