miercuri , 23 iunie 2021

Anca Sigartău: cele mai fericite cinci momente din viața mea

AncaS

Am invitat-o pe Anca Sigartău să încerce să aleagă doar cinci dintre momentele cele mai fericite din existența sa. Un exercițiu complicat, pentru o viață atât de bogată… Însă actrița ni le-a așternut pe hârtie cu o memorie a datelor incredibilă. Memoria fericirii.

ANCA SIGARTĂU:

  • 22 octombrie 2011 – ziua în care am prezentat lucrarea de doctorat, o încununare a muncii mele de cercetare, teoretizare a unei experiențe scenice de peste 20 de ani. Pasiune, har, împlinire artistică, și nu în ultimul rând, UN ROST pe lume: „Actorul și problema libertății de creație. Studiu de caz -Liviu Ciulei – creatorul trupei Teatrului Bulandra.
  • 7 iulie 1990 – ziua în care am susținut concursul la Bulandra, în fața maestrului Liviu Ciulei, a directorului teatrului – Ion Caramitru, și a marilor actori Rodica Tapalaga, Gina Patrichi, Florian Pittiș, Irina Petrescu, Luminița Gheorghiu etc., concurs în urma căruia am devenit actriță angajată la Teatrul L. S. Bulandra.
  • 17 iulie 1985 – când am intrat la Institutul de Arta Teatrală si Cinematografie, clasa profesorului Dem Radulescu și a prof. Adriana Popovici. Concurența fusese mare: 200 de fete pe patru locuri, iar șansele unei fetițe de nici 18 ani, grăsuță și timidă, erau foarte mici… Dar 17 iulie mi-a adus o minune.
  • 12 octombrie 1990 – ziua în care am devenit pentru prima oară mamă.
  • 19 iulie 1999  – ziua în care eu, împreună cu copiii, am supraviețuit unui cumplit accident de mașină.

Apoi, 9 aprilie 1991, când fetița mea mi-a spus prima oară „mama”; 25 iulie 1992 și 3 octombrie 1996 – zilele în care mi s-au născut băietii… Întotdeauna 15 septembrie 1996, 15 septembrie 1998 și 15 septembrie 2003 (prima zi de școală a celor trei copii) și, de fapt, nu știu care pe ce loc sunt…

Mai este un moment: la sfârșitul unui spectacol, la aplauze.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus