sâmbătă , 2 decembrie 2023

Angela Gheorghiu, invitată specială în concertul lui Andrea Bocelli

MAINAG

Concertul lui Andrea Bocelli din 25 mai de la Romexpo se transformă într-un adevărat festival al muzicii de calitate. Cu fiecare zi lista de invitaţi speciali ai maestrului se măreşte. Dacă până ieri pe listă se aflau doar cele patru soprane de la DIV4S, iată azi, Andrea Bocelli continuă seria de surprize cu alte nume sonore din muzica clasică internaţională, dar şi din România: soprana Angela Gheorghiu, soprana Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota, grupul CARisMA, Cezar Ouatu, Corul Radio precum şi Orchestra Naţională Radio.

Angela Gheorghiu s-a născut în Adjud şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a studiat cu remarcabilă Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992 la Royal Opera House din Londra în La Boheme. Printre cele mai importante apariţii din ultimii zece ani se numără La Rondine şi Pagliacci de la Royal Opera House, Romeo et Juliette la Choregies d’Orange şi la Festivalul de la Salsburg, Faust la Metropolitan Opera New York şi multe altele. Aplaudată de milioane de fani de pe întreg mapamond, Angela Gheorghiu primeşte numeroase recunoaşteri din partea criticilor de gen, fiind recompensată cu numeroase dinstinctii şi premii.

Soprana Paola Sanguinetti a absolvit conservatorul de muzică „Arrigo Boito”. În 1994 câştigă a cincisprezecea ediţie a competiţiei „Mattia Battistini” în Rieti şi astfel i se deschid porţile recunoaşterii internaţionale a talentului său. Din 1997 începe să colaboreze constant cu Andrea Bocelli, alături de care susţine concerte în turneul din Europa iar în 1998 în turneul din America, cu concerte în Miami, New York, Rio de Janeiro, Buenos Aires.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *