marți , 28 septembrie 2021

Angelina Jolie a suferit o dublă mastectomie: „Când am aflat care este situaţia, am decis să iau măsuri”

Ange1

Angelina Jolie a dezvăluit, într-un editorial, că a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni riscul de cancer. Într-un articol intitulat „Opţiunea mea medicală”, publicat în New York Times, actriţa a scris că a suferit această operaţie pentru că este purtătoare a unei gene „defectuoase”, care îi creşte riscul de cancer ovarian şi de sân.

Medicii i-au spus actriței că prezintă un risc de 87% să dezvolte cancer mamar şi un risc de 50% pentru cancer ovarian, din cauza acestei gene (BRCA1). „Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era”, îşi începe actriţa editorialul în The New York Times. „Când am aflat care este situaţia, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult. Am decis să fac o dublă mastectomie, preventiv. Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă”, mai spune actrița, adăugând că, după această intervenție, riscul de a dezvolta cancer mamar a scăzut la 5%.

Despre Brad Pitt: „Am reuşit să găsim momente în care să râdem împreună”

Angelina Jolie este partenera de viață a lui Brad Pitt, despre care spune că a fost alături de ea în acest moment dificil. „Sunt norocoasă că am un partener de viaţă, Brad Pitt, care mă iubeşte şi mă sprijină. Deci, oricine are o soţie sau o iubită care trece prin aşa ceva, să ştiţi că sunteţi o parte importantă a acestui proces de tranziţie. Brad a fost la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratată, tot timpul cât au durat operaţiile. Am reuşit să găsim momente în care să râdem împreună. Ştiam că acesta este cel mai bun lucru pe care putem să-l facem pentru familia noastră şi că ne va apropia mai mult. Şi aşa s-a întâmplat”, a scris Angelina Jolie.

Vedeta și logodnicul ei au împreună șase copii, dintre care trei sunt adoptați. „Pot să le spun copiilor mei că nu mai au nici un motiv să se teamă că mă vor pierde din cauza cancerului la sân”, spune Angelina. „Am ales să-mi fac publică povestea pentru că sunt atâtea femei care nu ştiu că ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca şi ele să poată să se testeze genetic şi, dacă află că prezintă un risc ridicat, vor şti şi ele că au alternative mari. Lucrurile care nu ar trebui să ne înspăimânte sunt cele pe care putem să le controlăm”, a încheiat Jolie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus